Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Στα 100 δισ. δολ. τα έσοδα από τις πωλήσεις το 2023, γελοιοποίησε τις αμερικανικές κυρώσεις

Huawei: Στα 100 δισ. δολ. τα έσοδα από τις πωλήσεις το 2023, γελοιοποίησε τις αμερικανικές κυρώσεις
Οι αριθμοί σηματοδοτούν άλμα 9% στις πωλήσεις, σηματοδοτώντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις και ο ανταγωνισμός από την Apple στην Κίνα δεν έχουν κρατήσει πίσω την Huawei στον ανταγωνισμό
Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei δήλωσε ότι αναμένει να προσφέρει περισσότερα από 98,5 δισεκατομμύρια δολάρια (700 δισεκατομμύρια γιουάν) σε έσοδα από πωλήσεις φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία στις 29 Δεκεμβρίου 2023.
Οι αριθμοί σηματοδοτούν άλμα 9% στις πωλήσεις, σηματοδοτώντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις και ο ανταγωνισμός από την Apple στην Κίνα δεν έχουν κρατήσει πίσω την Huawei στον ανταγωνισμό.
Αν και οι πωλήσεις εξακολουθούσαν να είναι 20% κάτω από το ανώτατο όριο της Huawei το 2020 των 136,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων (891 δισεκατομμύρια γιουάν), ο πρόεδρος Ken Hu ήταν αισιόδοξος ότι η εταιρεία επιστρέφει σε ανοδική ανοδική πορεία.
«Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να αντέξουμε την καταιγίδα.'
Και τώρα είμαστε λίγο πολύ πίσω στον δρόμο», έγραψε ο Hu στο μήνυμά του.
«Η κοινή πεποίθησή μας μας βοήθησε να σπάσουμε την πολιορκία και να προχωρήσουμε μαζί».
China's Huawei launches Mate 60 Pro+ smartphone for presale | Reuters
Η Huawei βρέθηκε στο επίκεντρο της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον την κατηγόρησε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον κινεζικό στρατό και την κυβέρνηση.
Το 2019, η κυβέρνηση Trump επέβαλε κυρώσεις που απαγορεύουν στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών να έχει πρόσβαση σε προηγμένο δυτικό εξοπλισμό κατασκευής ημιγωγών εκτός εάν λάβει επίσημη έγκριση.
Εκείνη την εποχή, περίπου το ένα τρίτο των προμηθευτών της Huawei ήταν αμερικανικές εταιρείες και βασιζόταν στις ΗΠΑ για ημιαγωγούς υψηλής ισχύος.
Αλλά φέτος, η Huawei αποδείχθηκε ικανή να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία αιχμής με την κυκλοφορία του smartphone Mate 60 Pro.
Η εναλλακτική του iPhone 15,
Το Mate 60, που κυκλοφόρησε την ίδια εβδομάδα που ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκεπτόταν την Κίνα και εβδομάδες πριν από το iPhone 15, πούλησε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μονάδες τον πρώτο μήνα, διπλάσιος αριθμός από το προηγούμενο μοντέλο της εταιρείας.
Huawei Mate 60 Pro Phone Shows Move Toward Made-In-China Parts - Bloomberg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης