Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Ο πόλεμος θα διαρκέσει μήνες και διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα

Netanyahu: Ο πόλεμος θα διαρκέσει μήνες και διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα
Ο Netanyahu είχε δημιουργήσει μια μικρή, μυστική ομάδα κορυφαίων συμμάχων του και εκπροσώπων από το αμυντικό κατεστημένο για να συζητήσουν τα μεταπολεμικά σχέδια, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έντασης μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον
Ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι το Ισραήλ «πολεμά σε όλα τα μέτωπα».
Επισήμανε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κερδηθεί και λέει ότι οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν πολλούς ακόμη μήνες.
Δεσμεύτηκε ότι οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ - να καταστραφεί κυρίως η Hamas και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους.
Η Γάζα «δεν θα αποτελεί απειλή για το Ισραήλ», υπόσχεται, και τελικά δεν θα παραμείνουν τρομοκρατικά στοιχεία εκεί.
Αναφέρεται στη διεθνή πίεση για τερματισμό του πολέμου προτού επιτευχθούν οι στόχοι και εξέφρασε την εκτίμηση για την υποστήριξη των ΗΠΑ σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα και μέσω των συνεχών προμηθειών όπλων.
Λέει ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις - IDF επιχειρούν για να εξασφαλίσουν τη «μέγιστη προστασία» για τους στρατιώτες.
«Πάνω από 8.000 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί» και οι στρατιωτικές δυνατότητες της Hamas καταστρέφονται «βήμα προς βήμα».
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι έχει επίσης δεσμευτεί να αποκαταστήσει την ασφάλεια κατά μήκος των βόρειων συνόρων εν μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων της Hezbollah, ώστε οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από εκεί να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Δηλώνει επίσης, «Εάν η Hezbollah διευρύνει τις μάχες, θα υποστεί πλήγματα που δεν είχε ποτέ ονειρευτεί.
Και το ίδιο και το Ιράν», λέει.
«Θα πολεμήσουμε με κάθε μέσο μέχρι να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια για τους κατοίκους του βορρά».
Το Ιράν ηγείται του «άξονα του κακού» και της επίθεσης κατά του Ισραήλ «σε διάφορα μέτωπα», λέει, και απειλεί ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύεται να «κάνει τα πάντα, αλλά τα πάντα, για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας πραγματοποίησε 8 ξεχωριστές συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της «επόμενης ημέρας» μετά το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ, προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Channel 13 ανέφερε ότι ο Netanyahu είχε δημιουργήσει μια μικρή, μυστική ομάδα κορυφαίων συμμάχων και εκπροσώπων από το αμυντικό κατεστημένο για να συζητήσουν τα μεταπολεμικά σχέδια, τα οποία αποτέλεσαν πηγή έντασης μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης