Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Netanyahu – Είναι ένοχος, να καθαιρεθεί

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Netanyahu – Είναι ένοχος, να καθαιρεθεί
Κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης
Στο Ισραήλ έχει ξεσπάσει κύμα διαδηλώσεων από πολίτες οι οποίοι μαζί με τους συγγενείς των ομήρων ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023.
Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από την ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Netanyahu στην Καισάρεια, ζητώντας την αποπομπή του άμεσα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με ένα ματωμένο χέρι στη μέση της λέξης «Ένοχος». Χτύπησαν τύμπανα και κάλεσαν τον Netanyahu «να απομακρυνθεί τώρα».
«Ένοχος, ένοχος! Πόσο ακόμα πρέπει να πληρώνουμε για τις πράξεις του;
Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένοχος, ένοχος, ένοχος! Καθαιρέστε τον τώρα!
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η αστυνομία τους απαγόρευσε να στήσουν εξέδρα για τη διαδήλωση της Καισάρειας και ένας διαδηλωτής που επιχείρησε να το κάνει συνελήφθη.
Ο Orly Itzhak Γενικός Διευθυντής του Kibbutz Manara, μιας κοινότητας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, δήλωσε: «Εμείς στο βορρά είμαστε δυνατοί, και θα ξαναχτίσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ξανά. Αλλά για να συμβεί αυτό, αυτό το καθεστώς πρέπει να φύγει».
Protest in Caesarea on Saturday night.
Ο Eyal Yafeh, ένας βετεράνος του Πολέμου του Γιομ Κιπούρ, δήλωσε: «Είμαστε οι μαχητές του Γιομ Κιπούρ που αντιμετωπίσαμε τη γκάφα του 1973 και θα αγωνιστούμε για να ανακάμψει η χώρα μας από τη γκάφα του 2023».
Επίσης χιλάδες διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ και σε άλλαες μεγάλες πόλεις, κάλεσαν να ανατραπεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο απόστρατος Ταγματάρχης Guy Zur είπε στη διαδήλωση: Ρώτησα τον εαυτό μου γιατί διαμαρτύρομαι τώρα; Σε καιρό πολέμου, ενώ οι στρατιώτες μας είναι ενωμένοι στο μέτωπο; ¨
Για μένα, η απάντηση είναι απλή: Είναι καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές, γιατί αυτός που μας αποδυνάμωσε και μας θυσίασε για τις πολιτικές του ανάγκες και την αγάπη για την εξουσία, δεν είναι κατάλληλος να μας οδηγήσει στη νίκη».
Ο Zur πρόσθεσε ότι «ο Netanyahu και οι συν αυτω και είναι ανήθικοι, δεν έχουν την ηγετική ικανότητα, και ακόμη και τώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση με τη δηλητηριώδη μηχανή τους».
Eyal Yafeh, a Yom Kippur War veteran
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης