Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Οι Βρετανοί πίσω από την επίθεση στο Belgorod – Τρομοκράτες οι Αγγλοσάξονες, η ευθύνη βαρύνει και την ΕΕ

Zakharova: Οι Βρετανοί πίσω από την επίθεση στο Belgorod – Τρομοκράτες οι Αγγλοσάξονες, η ευθύνη βαρύνει και την ΕΕ
Οι Αγγλοσάξονες έχουν αναλάβει την τακτική των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Ουκρανίας στο Belgorod δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, καθώς, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες καθώς αντιλαμβάνεται ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε.
Το Λονδίνο, όπως είπαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, απομάκρυνε το καθεστώς του Κιέβου από τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη ρωσική πλευρά, στοιχηματίζοντας σε μια «νίκη στο πεδίο της μάχης», σημείωσε.
«Χωρίς ούτε μια ευκαιρία να βελτιώσουν την αξιοθρήνητη κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο έδαφος, οι Αγγλοσάξονες έχουν αναλάβει την τακτική των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», πρόσθεσε.

Η ευθύνη βαρύνει τα κράτη της ΕΕ


Είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Belgorod θα αποτελέσει το επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία έχει ζητηθεί από τη Ρωσία. «Η ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση βαρύνει τα κράτη της ΕΕ, τα οποία συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους τρομοκράτες του Κιέβου που χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων», τόνισε.
Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Belgorod και την ευρύτερη περιοχή από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/12).
Το τελευταίο χτύπημα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Belgorod το μεσημέρι του Σαββάτου (30/12) με τη χρήση πυρομαχικών διασποράς από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Τσεχικής κατασκευής.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 108 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και τους πυραύλους και τα περισσότερα από τα βλήματα. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο σοβαρές, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης