Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Eurostar: Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια και... οι διακοπές χιλιάδων Βρετανών - 30.000 αποκλεισμένοι στο Λονδίνο

Χάος στο Eurostar: Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια και... οι διακοπές χιλιάδων Βρετανών - 30.000 αποκλεισμένοι στο Λονδίνο
"Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου", ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της.
Η Eurostar ανακοίνωσε το απόγευμα ότι η κατάσταση στις σήραγγες μεταξύ του St Pancras International και του Ebbsfleet δεν είχε βελτιωθεί και έτσι η εταιρεία έλαβε τη «δυσάρεστη απόφαση να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια για το υπόλοιπο της ημέρας».
"Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου", ανέφερε.

 


Όπως είχε γράψει το ΒΝ νωρίτερα, τουλάχιστον 14 σιδηροδρομικά δρομολόγια της Eurostar ακυρώθηκαν Σάββατο 30/12 το πρωί εξαιτίας του κλεισίματος σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Λονδίνο, σύμφωνα με την σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας, ενώ τελικά ακυρώθηκαν 29 συνολικά δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Ευρώπης, αφού οι σήραγγες στο Ebbsfleet International στο Κεντ γέμισαν με νερό.

 

 <script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" async="async" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Αυτές οι ακυρώσεις, που προκύπτουν εν μέσω ενός Σαββατοκύριακου με τεράστιο αριθμό μετακινήσεων λόγω των εορτών, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο PA, τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω πλημμύρας που σημειώθηκε σε μια σήραγγα στη νότια Αγγλία.
Τα ταξιδιωτικά σχέδια για την Πρωτοχρονιά για χιλιάδες Βρετανούς -συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών στη Disneyland του Παρισιού- ανατράπηκαν μετά την ακύρωση των δρομολογίων των τρένων Eurostar και Southeastern εν μέσω πλημμύρας σε σήραγγες κάτω από τον ποταμό Τάμεση.

Οι ακυρώσεις επηρέασαν συνολικά 41 αμαξοστοιχίες, με την Eurostar να ζητά συγγνώμη για «τα απρόβλεπτα προβλήματα που επηρεάζουν τους πελάτες» και να προσθέτει ότι «η ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».
Η αναστάτωση θα επηρεάσει περίπου 30.000 ανθρώπους που τα σχέδιά τους καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον Independent.
Ορισμένοι επιβάτες προσέτρεξαν στο διαδίκτυο για να κλείσουν online πτήσεις και να διασώσουν τα σχέδιά τους για το τέλος του έτους, ενώ άλλοι έκαναν «αγώνα δρόμου» για να βρουν την τελευταία στιγμή μία διανυκτέρευση στο Λονδίνο.
Οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία.
Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης