Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες κυρώσεις – Ο ρωσικός στρατός ενισχύθηκε με επιπλέον 22.000 drones το 2023 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ποιες κυρώσεις – Ο ρωσικός στρατός ενισχύθηκε με επιπλέον 22.000 drones το 2023 για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Το 2023, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν μια σημαντική εισροή στρατιωτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.500 τανκς και 22.000 drones
Παρά την πίεση στο ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα λόγω των δυτικών κυρώσεων, η αμυντική βιομηχανία της Μόσχας φαίνεται να παράγει με απόλυτη επιτυχία μια σημαντική ποσότητα κρίσιμων οπλικών συστημάτων.
Το 2023, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν μια σημαντική εισροή στρατιωτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.500 τανκς και 22.000 drones, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο έγγραφα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο τέλος του 2023.
Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν υποδεικνύουν επίπεδο επάρκειας άνω του 84%, που περιλαμβάνει αποστολές άνω των 1.500 αρμάτων μάχης, πάνω από 2.200 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, περισσότερα από 1.400 οβιδοβόλα και οχήματα πυροβολικού και πάνω από 22.000 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Πέρα από αυτό, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν πάνω από 12.000 αυτοκίνητα, με ένα αξιοσημείωτο μέρος —πάνω από 10%, ή 1.400— να είναι θωρακισμένα.
Αρκετοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επίσης υπογραμμίσει στο παρελθόν την εντατική παραγωγή οπλικών συστημάτων.

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οπλικών συστημάτων

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin αναφέρθηκε στην κατάσταση της ρωσικής αμυντικής παραγωγής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής της Ρωσίας στο Izhevsk.
Ο Putin ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στην παραγωγή αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, σημειώνοντας διπλασιασμό της παραγωγής από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.
Τόνισε ότι η παραγωγή ορισμένων ιδιαίτερα περιζήτητων οπλικών συστημάτων είχε τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.
Οι δηλώσεις του Putin ακολούθησαν αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων στη Δύση, οι οποίες υποδήλωναν μια σημαντική αύξηση στη ρωσική κατασκευή όπλων που ξεπέρασε τα προ του 2022 επίπεδα.
Κάποιες αναφορές υποστήριξαν μάλιστα ότι η Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος σε καλό δρόμο για να παράγει πάνω από δύο εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού ετησίως, διπλασιάζοντας τον μέσο ρυθμό πριν από την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ομοίως, τον Οκτώβριο, ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev τόνισε την αυξημένη παραγωγή της Ρωσίας σε όλους τους τύπους όπλων.
«Η παραγωγή όπλων και ειδικού εξοπλισμού όλων των τύπων αυξάνεται πολλαπλά: από τανκς και όπλα μέχρι πυραύλους υψηλής ακρίβειας και drones.»
Ο Medvedev απέρριψε επίσης ισχυρισμούς για επικείμενες ελλείψεις, προειδοποιώντας να μην δοθεί υπερβολική εμπιστοσύνη σε αναλύσεις που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία θα εξαντλήσει σύντομα τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα ευρέως χρησιμοποιούμενα όπλα της.

Στο φουλ η ρωσική αμυντική παραγωγή

Ο πόλεμος ξεκίνησε με ένα τρομερό ρωσικό οπλοστάσιο, παρουσιάζοντας ένα σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αρχικά, υπήρχε η αντίληψη ότι η Ρωσία θα κέρδιζε γρήγορα τον πόλεμο.
Ωστόσο, ο απολογισμός του πολέμου στη Ρωσία ήταν σημαντικός, τόσο από πλευράς ανθρώπινων απωλειών όσο και υλικών απωλειών.
Η αξιοσημείωτη αύξηση της παραγωγής αρμάτων μάχης της Μόσχας φαίνεται να ανταποκρίνεται άμεσα στις σημαντικές αποτυχίες που αντιμετώπισε στις αρχές της στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης