Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκδικητικές επιθέσεις των Ουκρανών με drones κατά αμάχων μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στις 29/12

Εκδικητικές επιθέσεις των Ουκρανών  με drones κατά αμάχων μετά το ρωσικό σφυροκόπημα στις 29/12
Δεκάδες ουκρανικά UAV στόχευσαν ρωσικές συνοριακές περιοχές, ενώ μη επανδρωμένα σκάφη επιχείρησαν να πλησιάσουν τη χερσόνησο της Κριμαίας
Σε απάντηση στη μαζική συνδυασμένη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου, το Κίεβο επιχείρησε εκδικητικές επιδρομές με drones.
Δεκάδες ουκρανικά UAV στόχευσαν ρωσικές συνοριακές περιοχές, ενώ μη επανδρωμένα σκάφη επιχείρησαν να πλησιάσουν τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις στερούμενες τα μέσα να φτάσουν σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Απετράπη επίθεση στην Κριμαία


Το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, περίπου στις 10.00 τοπική ώρα, ένα μη επανδρωμένο σκάφος του Ουκρανικού Ναυτικού εντοπίστηκε στα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, με κατεύθυνση τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Το σκάφος που εντοπίστηκε καταστράφηκε από περιπολικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σεβαστούπολης, το σκάφος καταστράφηκε τρία χιλιόμετρα από τον κόλπο, όπου βρίσκεται η έδρα του ρωσικού στόλου.
Άλλη μια ουκρανική απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο με σκάφη απέτυχε.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένα άλλο ουκρανικό σκάφος εντοπίστηκε και καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

Μειωμένες οι επιθέσεις με drones μετά τα χτυπήματα


Ο αριθμός των ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα έχει πλέον μειωθεί σημαντικά.
Χάρη στα μέσα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, πολυάριθμα χτυπήματα ακριβείας τους τελευταίους μήνες κατέστρεψαν τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και αποθήκευση μη επανδρωμένων σκαφών, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Οδησσού, από όπου συνήθως εκτοξεύονται.
Οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου έχουν παράσχει στον ουκρανικό στρατό τα απαραίτητα κεφάλαια και τεχνολογίες, καθώς και τα δικά τους σκάφη, απαραίτητα για τη συνέχιση των επιθέσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό και οι σπάνιες ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζουν να αποτυγχάνουν.
Η επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα έγινε μετά τη μαζική επίθεση ουκρανικών drones στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 32 ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από τις περιοχές Bryansk, Orel, Kursk και Μόσχα.
«Μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV τύπου αεροσκάφους εναντίον εγκαταστάσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποκρούστηκε», ισχυρίστηκε ο ρωσικός στρατός.

1_95.jpg
Στο στόχαστρο οι άμαχοι

Οι επιθέσεις των drone συνοδεύτηκαν από μαζικούς βομβαρδισμούς.
Οι απώλειες αμάχων δεν αποφεύχθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν το σπίτι του χτυπήθηκε από μια από τις ουκρανικές οβίδες.
Τέσσερις ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο παιδί.
Δεν διευκρινίζεται αν τα άτομα αυτά βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης σε άλλο σημείο.
Συνολικά 10 σπίτια και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν διάφορες ζημιές.
Ζημιές υπέστη και το σύστημα ύδρευσης στην πόλη Belgorod.
2_157.jpg
3_143.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης