Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Croo (πρωθυπουργός Βελγίου): Προτεραιότητα για την προεδρία της ΕΕ η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ασύλου

De Croo (πρωθυπουργός Βελγίου): Προτεραιότητα για την προεδρία της ΕΕ η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ασύλου
Το Βέλγιο έχει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο
Σχετικά Άρθρα
Η εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη βελγική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου, τόνισε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Alexander de Croo σε συνέντευξή του στις βελγικές εφημερίδες «Le Soir» και «De Standaard».
«Αυτό το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά μόνο εάν οι ευρωπαϊκές χώρες συνεργαστούν» ανέφερε. Επίσης, στις προτεραιότητες της βελγικής προεδρίας όπως είπε είναι συμφιλίωση κλίματος και οικονομίας «γιατί πολύ συχνά δημιουργούμε μια αντίθεση μεταξύ οικολογίας και βιομηχανίας. Είναι λάθος».
Σε σχέση με την διεύρυνση της ΕΕ ο Βέλγος Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι «πρώτα, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι πριν γίνουμε μεγαλύτεροι. Πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα πριν επεκταθούμε. Γεγονός είναι ότι η ΕΕ θα διευρυνθεί. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ευημερία και ασφάλεια, πρέπει πρώτα να κάνουμε τη δική μας εργασία».
«Το ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα επίπεδο ισχύος όπου, για κάθε σημαντικό φάκελο, υπάρχει κάποια αμφιβολία στην αρχή. Όμως έχω δει τα τελευταία τρία χρόνια πάντα καταφέρναμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Έχω λοιπόν αυτοπεποίθηση. Δείτε τη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου: έγινε ολόκληρη συζήτηση για το αν η έξοδος του Ούγγρου πρωθυπουργού από την αίθουσα ήταν για να πάει στην τουαλέτα ή όχι. Αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το σημαντικό είναι ότι ο Victor Orban αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το δικαίωμα του βέτο. Λέει: Έχω άλλη άποψη, αλλά δεν πρόκειται να εμποδίσω την απόφαση. Είναι αρκετά καινοτόμο. Και είναι ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους Ουκρανούς αλλά και προς τη Μόσχα» ανέφερε.
Tαυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η βελγική προεδρία και οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, θα εργαστούν έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου για τη βοήθεια των 50 δισεκ. προς την Ουκρανία. Τόνισε ότι η στήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί για όσο χρειαστεί επισημαίνοντας ότι εκτός από το οικονομικό κομμάτι υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης