Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ): Για την Ουκρανία τα χειρότερα είναι εμπρός, φιάσκο η αντεπίθεση

Nebenzya (Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ): Για την Ουκρανία τα χειρότερα είναι εμπρός, φιάσκο η αντεπίθεση
"Τα στρατιωτικά σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου έχουν υποστεί απόλυτο φιάσκο", σύμφωνα με τον Vasily Nebenzya
Τα στρατιωτικά σχέδια της Ουκρανίας απέτυχαν, επομένως το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί προστάτες του αντιμετωπίζουν «τα χειρότερα νέα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό, Vasily Nebenzya, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Τα στρατιωτικά σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου έχουν υποστεί απόλυτο φιάσκο, επομένως περιμένετε τα χειρότερα νέα για εσάς και τους Ουκρανούς πληρεξούσιους σας στο πολύ εγγύς μέλλον, ανεξάρτητα από το αν εγκρίνονται νέα πακέτα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας για τον Zelensky και τη συμμορία του στην Ουάσιγκτον ή τις Βρυξέλλες αυτό θα καθυστερήσει μόνο την αγωνία του καθεστώτος του, αλλά δεν θα την αποτρέψει» τόνισε ο Nebenzya.
Το στοίχημα για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης στο πεδίο της μάχης απέτυχε, δήλωσε ο διπλωμάτης, αποκαλώντας μια στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας έναν απολύτως ανέφικτο στόχο.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία δεν έχει και δεν θα έχει πλέον τους πόρους για να διατηρήσει την κατάσταση στη γραμμή επαφής μάχης και, επιπλέον, να επιτύχει μια καμπή στη σύγκρουση υπέρ της.
Όπως τόνισε ο Nebenzya, οι απειλές που προέρχονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ σίγουρα θα εξαλειφθούν - είτε στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης είτε χρησιμοποιώντας πολιτικά και διπλωματικά όργανα.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και «δεν θα υπάρξει καμία βαθιά και όμορφη νίκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης