Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέος νόμος βάζει φρένο στην αντικατάσταση διαβατηρίων λόγω «αλλαγής φύλου»

Ρωσία: Νέος νόμος βάζει φρένο στην αντικατάσταση διαβατηρίων λόγω «αλλαγής φύλου»
Μέχρι πρότινος, η «αλλαγή φύλου» αποτελούσε εκ των πέντε βασικών αιτιολογήσεων για την ανανέωση διαβατηρίου
Μια νέα ρύθμιση για τα διαβατήρια των πολιτών Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν προβλέπει τη δυνατότητα αντικατάστασης των εν λόγω εγγράφων λόγω «αλλαγής φύλου».
Αυτή η αλλαγή εισάγεται με νέο σχετικό διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης.
Μέχρι πρότινος, η «αλλαγή φύλου» αποτελούσε εκ των πέντε βασικών αιτιολογήσεων για την ανανέωση του κύριου εγγράφου ταυτοποίησης.
Δεν υπάρχει τέτοια διάταξη στη νέα ρύθμιση.
Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ως λόγος για την αντικατάσταση του διαβατηρίου η «εισαγωγή αλλαγών στο μητρώο πολιτικής κατάστασης με βάση ιατρική έκθεση ιατρικής επιτροπής <...> για την αντιστοίχηση των σεξουαλικών χαρακτηριστικών προς χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου φύλου».
Επίσης, αντίθετα με την προηγούμενη έκδοση των κανονισμών διαβατηρίου, η νέα περιλαμβάνει διάταξη για την αντικατάσταση αυτού του εγγράφου «σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής εμφάνισης λόγω προηγούμενης ασθένειας ή ιατρικής επέμβασης.»
Παράλληλα, νωρίτερα στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο ομοσπονδιακός νομοθέτης είχε ήδη θεσπίσει την απαγόρευση ιατρικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, για την αλλαγή φύλου.
Εξαίρεση αποτελεί η θεραπεία συγγενών ανωμαλιών και ελλειπτικών ελαττωμάτων, καθώς και γενετικών και ενδοκρινικών ασθενειών που σχετίζονται με διαταραχές στον σχηματισμό των γεννητικών οργάνων σε παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης