Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Εντοπίστηκε και καταστράφηκε το αρχηγείο του Yahya Sinwar - Συνδεόταν με τα τούνελ της Γάζας

Ισραήλ: Εντοπίστηκε και καταστράφηκε το αρχηγείο του Yahya Sinwar - Συνδεόταν με τα τούνελ της Γάζας
Οι IDF ανακάλυψαν το κρησφύγετο του Yahya Sinwar
Η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού ανέφερε σήμερα (29/12) την ανακάλυψη και την καταστροφή του αρχηγείου της ηγεσίας της Hamas και του δικτύου σηράγγων που συνδέονται με αυτό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως ανακοίνωσαν οι IDF, «η ομάδα μάχης της 14ης Ταξιαρχίας Εφέδρων ανακάλυψε και κατέστρεψε ένα από τα κρησφύγετα του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Hamas στη Λωρίδα της Γάζας, Yahya Sinwar».
Το αρχηγείο βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γάζας στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Το στρατιωτικό προσωπικό επιθεώρησε το διαμέρισμα χρησιμοποιώντας πρόσθετα τεχνικά μέσα και διαπίστωσε ότι «υπάρχει φρεάτιο τούνελ στο ισόγειο.»
Οι στρατιώτες «επιθεώρησαν το φρεάτιο και βρήκαν μια οχυρωμένη σήραγγα που χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία των στρατιωτικών και πολιτικών πτερύγων της Hamas» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.



Το διαμέρισμα αποδείχθηκε ότι ήταν «μέρος ενός μακρού και εκτεταμένου δικτύου σηράγγων μέσω του οποίου μετακινήθηκαν μέλη της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης Hamas», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.
«Το υπόγειο οδηγούσε σε μια σήραγγα μήκους 218 μ. και βάθους περίπου 20 μ. Η σήραγγα περιείχε ηλεκτρικό δίκτυο, υποδομή εξαερισμού και αποχέτευσης, καταφύγια, αίθουσες προσευχής και αίθουσες ανάπαυσης. Η σήραγγα ήταν χτισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να να βρίσκεται μέσα της και να μπορεί να τη χρησιμοποιεί για πολεμικές ενέργειες για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.
«Με βάση τα αποτελέσματα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος της διαδρομής, η σήραγγα καταστράφηκε», συνόψισε η υπηρεσία Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης