Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Οι τουρκικές ομάδες αποχώρησαν από τον τελικό του Σούπερ Καπ - Διπλωματικό επεισόδιο λόγω του ... Κεμάλ

Σαουδική Αραβία: Οι τουρκικές ομάδες αποχώρησαν από τον τελικό του Σούπερ Καπ - Διπλωματικό επεισόδιο λόγω του ... Κεμάλ
Οι Σαουδάραβες διοργανωτές απαγόρευσαν την προβολή των τουρκικών συμβόλων στο γήπεδο
Ο Kemal Ataturk στάθηκε κατά ... παράδοξο τρόπο ο λόγος της ακύρωσης του σημερινού τελικού του Σουπερ Καπ Τουρκίας, μεταξύ της Γαλατάσαραι και της Φενέρμπαχτσε, που θα διεξαγόταν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.


Και τούτο διότι, αν και οι δύο ομάδες ταξίδεψαν κανονικά στο Ριάντ για να αγωνιστούν στον τελικό, ενημερώθηκαν από τους Σαουδάραβες διοργανωτές ότι θα απαγορευθεί οιαδήποτε προβολή των τουρκικών συμβόλων στο γήπεδο.
Μάλιστα, Γαλατά και Φενέρ επεδίωκαν να τιμήσουν την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, σχεδιάζοντας ειδική φιέστα αφιερωμένη στον ... πατέρα του κράτους τους Kemal Ataturk.


Eιδικότερα, είχαν ετοιμάσει ειδικά κορεό, που θα απεικόνιζαν τον Kemal, πανό που ανέφεραν «Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο» καθώς και μπλούζες με το πρόσωπο του Ataturk.
Στα σχέδια των Τούρκων ήταν και η ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου στο Ριάντ.
Ωστόσο, η γνώμη των Σαουδαράβων διοργανωτών τους χάλασε τα σχέδια και κατόπιν των αποτυχημένων διαπαραγματεύσεων τους με τις δύο ομάδες, ο αγώνας ακυρώθηκε.


Πέραν αυτού, οι Σαουδάραβες περιφρουρούσαν τα αποδυτήρια των ομάδων με αστυνομικές δυνάμεις, σε επιφυλακή ώστε να εμποδίσουν τυχόν εμφάνιση των παιχτών με μπλούζες του Kemal Ataturk.
Ορισμένοι Τούρκοι οπαδοί κατήγγειλαν και την απομάκρυνσή τους από το γήπεδο με τη χρήση βίας από την τοπική αστυνομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης