Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία στέλνει εκατοντάδες πυραύλους αεράμυνας στην Ουκρανία – Οργισμένη προειδοποίηση Ρωσίας

Η Βρετανία στέλνει εκατοντάδες πυραύλους αεράμυνας στην Ουκρανία – Οργισμένη προειδοποίηση Ρωσίας
Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει 4,6 δισεκατομμύρια λίρες (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική βοήθεια στις αρχές του Κιέβου
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στην Ουκρανία εκατοντάδες πυραύλους αεράμυνας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps.
«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της άμυνας της Ουκρανίας.
Γι' αυτό σήμερα στέλνουμε εκατοντάδες πυραύλους αεράμυνας για να ξαναγεμίσουμε τα βρετανικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν ρωσικά drones και πυραύλους με απίστευτη ακρίβεια», έγραψε ο Shapps στη σελίδα του στο X.
Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει 4,6 δισεκατομμύρια λίρες (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική βοήθεια στις αρχές του Κιέβου.
Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση έστειλε στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, άρματα μάχης Challenger 2, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα AS90 και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων M270.
Η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι οι αποστολές μιας ποικιλίας όπλων στις αρχές του Κιέβου έδειξαν την απροκάλυπτη εμπλοκή του Λονδίνου στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης