Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος των drones: Πώς αντιμετωπίζει η Ρωσία την άκρως επικίνδυνη στρατηγική των Ουκρανών με τα φονικά ζευγάρια

Ο πόλεμος των drones: Πώς αντιμετωπίζει η Ρωσία την άκρως επικίνδυνη στρατηγική των Ουκρανών με τα φονικά ζευγάρια
Έγινε αντιληπτή η χρήση μίας νέας και επικίνδυνης τεχνικής από χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών Ουκρανών - NATO εναντίον στρατιωτών από τη Ρωσία και το Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια νέα στρατηγική επίθεσης με drones αλλά τα ρωσικά στρατεύματα απαντούν ενισχύοντας τις αμυντικές και αναγνωριστικές τους ικανότητες.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk που επιχειρούν στο μέτωπο της Avdiivka, εμφανίστηκε μία πληθώρα μια επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV των Ουκρανών.
Εκεί έγινε αντιληπτή η χρήση μίας νέας και επικίνδυνης τακτικής από χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών Ουκρανών - NATO εναντίον στρατιωτών από τη Ρωσία και το Donetsk.

Δολοφονικά drones σε ζευγάρια


Ο μεγάλος όγκος επιθετικών drones που παραδόθηκαν στις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών και στους δυτικούς μισθοφόρους στην Avdiivka τους επιτρέπει τώρα να τα εκτοξεύουν σε ζευγάρια, μία νέα τακτική που τα καθιστά πιο επικίνδυνα και αποτελεσματικά.
Τα drones και οι χειριστές επιχειρούν σε κοντινή απόσταση, γεγονός που επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των χειριστών και πολύ πιο αποτελεσματική ανίχνευση και καταστροφή προσδιορισμένων στόχων από δύο επιθετικά drones αντί για ένα.
Εάν έχετε πολλά επιθετικά drones, η προηγούμενη τακτική ενός drone αναγνώρισης/παρατήρησης που επιχειρεί μαζί με ένα επιθετικό UAV γίνεται τώρα ξεπερασμένη.
Κάτι που φαίνεται τώρα να ισχύει.
Αυτή η «αφθονία» επιθετικών drones και εξειδικευμένων πιλότων Ουκρανών - ΝΑΤΟ έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Εάν ένα επιθετικό drone βρει έναν στόχο, ενημερώνει τον δεύτερο χειριστή και επιτίθεται.
Το πρώτο χτυπά τον στόχο, μετά ο δεύτερος χειριστής καταστρέφει ολοκληρωτικά τον στόχο, επαναλαμβάνοντας συνήθως την τροχιά της πρώτης επίθεσης ή περιμένοντας μερικά λεπτά μέχρι να φτάσει βοήθεια για όσους χτυπήθηκαν από το πρώτο drone και στη συνέχεια στοχεύοντάς τους ξανά (σ.σ. για αύξηση των θυμάτων της επίθεσης).

Αυτή η νέα τακτική έχει ως στόχο:

1) Αύξηση της πιθανότητας εντοπισμού, χτυπήματος και καταστροφής του στόχου.

2) Χτύπημα στόχων πίσω από προστατευτικά φράγματα (το πρώτο σπάει το φράγμα, το δεύτερο περνά μέσα από το σπασμένο φράγμα και χτυπά τον στόχο.)

3) Μείωση του χρόνου πτήσης στον στόχο του δεύτερου UAV και τις πιθανότητες κάλυψης ενός κενού στην άμυνα έναντι της δεύτερης επίθεσης με drone.

4) Επιτιθέμενοι στρατιώτες που παρέχουν βοήθεια, σκοτώνουν σοκαρισμένους ή ακινητοποιημένους στρατιώτες και στοχεύουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πώς αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι τη νέα στρατηγική των Ουκρανών

Ωστόσο, οι Ρώσοι στρατιώτες στο πεδίο λαμβάνουν ήδη δικά τους αντίμετρα, όπως πρόσθετα στρώματα προστασίας από drone (μεταλλικά/νάιλον φράγματα), ηχητικούς αισθητήρες και χρήση θερμικών συσκευών απεικόνισης (οι κινητήρες και οι μπαταρίες είναι ζεστές και μπορούν να ανιχνευθούν στον ουρανό).
Η αποτελεσματικότητα αυτής της νέας ουκρανικής τακτικής μπορεί να μειωθεί περαιτέρω με την ανάπτυξη περισσότερων ανιχνευτών drone, όπλα anti-drone, θερμικές συσκευές απεικόνισης και βελτιωμένων ηχητικών συσκευών στην πρώτη γραμμή.
Επιπλέον, εάν η Ρωσία συνεχίσει να αυξάνει την παράδοση των δικών της επιθετικών drones, τότε οι πιλότοι της μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνική εναντίον των Ουκρανών.
Οι χειριστές των ουκρανικών drones και οι θέσεις εκτόξευσης θα καταστούν επισήμως στόχοι.
Αυτές οι νέες τακτικές χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα από τους Ουκρανούς στη ζώνη μάχης Avdiivka, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιοχές κατά μήκος του Μετώπου, πολύ σύντομα, αν δεν είναι ήδη πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης