Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chernev (Ουκρανός βουλευτής): Το τελευταίο πακέτο βοήθειας από ΗΠΑ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο μέτωπο

Chernev (Ουκρανός βουλευτής): Το τελευταίο πακέτο βοήθειας από ΗΠΑ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στο μέτωπο
Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή, ένα τόσο μικρό πακέτο βοήθειας θεωρείται ως απόδειξη «ότι υπάρχουν προβλήματα με την υποστήριξη της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ»
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από την Ουάσιγκτον, το οποίο ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν για λίγο ακόμα, σημείωσε Ουκρανός βουλευτής.
Το πακέτο «προορίζεται μόνο να μας κρατήσει για λίγο ακόμα, αλλά δεν είναι σε θέση να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης προς όφελός μας ή ακόμη και να μας επιτρέψει να αντισταθούμε αποτελεσματικά», είπε στην Washington Post ο Yegor Chernev, αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας και πληροφοριών της Ουκρανίας Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο).
Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή, ένα τόσο μικρό πακέτο βοήθειας θεωρείται ως απόδειξη «ότι υπάρχουν προβλήματα με την υποστήριξη της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ».
Στις 27 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ανακοίνωσε το τελικό πακέτο όπλων για την Ουκρανία για φέτος, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Περιλαμβάνει πρόσθετα βλήματα για φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, πυραύλους Stinger και εξαρτήματα για άλλα συστήματα αεράμυνας, οβίδες πυροβολικού 155mm και 105mm.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης