Τελευταία Νέα
Διεθνή

Freuding (Γερμανός στρατηγός): Η Ρωσία μας αιφνιδίασε με τη δύναμή της στην Ουκρανία – Τώρα δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

Freuding (Γερμανός στρατηγός): Η Ρωσία μας αιφνιδίασε με τη δύναμή της στην Ουκρανία – Τώρα δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε
«Στην αρχή δεν είδαμε την ανθεκτικότητα των Ρώσων με τον τρόπο που τη βλέπουμε σήμερα», δήλωσε ο Γερμανός υποστράτηγος Christian Freuding
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι η Ρωσία είναι τώρα πανίσχυρη και ένας μεγάλος στρατός, όπως αυτός της Γερμανίας δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει, προχώρησε ανώτατος αξιωματικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 
Ορισμένες από τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας αρχικά υποτιμήθηκαν, επισημαίνει ο Γερμανός υποστράτηγος Christian Freuding, υπεύθυνος για την Ουκρανία στην Bundeswehr ( Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις).
«Στην αρχή δεν είδαμε την ανθεκτικότητα των Ρώσων με τον τρόπο που τη βλέπουμε σήμερα.
Επίσης, δεν πιστεύαμε ότι θα πετύχουν αυτό που βλέπουμε τώρα ξεκάθαρα: «δημιουργία, επέκταση του στρατιωτικού-βιομηχανικού τους συγκροτήματος, αύξηση της παραγωγής τους ικανότητα παρά το καθεστώς σκληρών κυρώσεων», δήλωσε ο Freuding, στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Η Ρωσία λαμβάνει βοήθεια από συμμάχους»

«Ίσως δεν είδαμε ή δεν θέλαμε να δούμε ότι ήταν σε θέση να συνεχίσουν να λαμβάνουν βοήθεια από συμμάχους.
Είτε είναι η Βόρεια Κορέα, είτε η Κίνα, ακόμη και τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου», τόνισε.
Ο Γερμανός στρατηγός υποστήριξε ότι, όποιες προμήθειες και εάν έστελναν τα διάφορα κράτη η Ρωσία μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.
«Η Ρωσία καταφέρνει ακόμα να στρατολογεί προσωπικό.
Και, φυσικά, βλέπουμε αυτές τις τεράστιες επενδύσεις στη βιομηχανία όπλων, οι οποίες συνοδεύονται επίσης από αυξημένη ικανότητα και επέκταση, ειδικά στην παραγωγή πυρομαχικών», πρόσθεσε ο Freuding.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία»

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει βέλτιστη χρήση ενός «χρονικού περιθωρίου» που εκτείνεται από πέντε έως οκτώ χρόνια προκειμένου να εκπαιδεύσει και να οπλίσει τον στρατό της ώστε να είναι σε θέση να έχει αποτρεπτική δύναμη απέναντι στη Ρωσία.
Μιλώντας για την πολυσυζητημένη αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Freuding παραδέχτηκε πως η προσδοκία ότι ο ουκρανικός στρατός θα επιτύχει τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική επιτυχία το συντομότερο δυνατό ήταν υπερβολική.
«Έτσι, νομίζω ότι θα ήταν σοφό για εμάς να συνεχίσουμε να κοιτάμε δίκαια αυτόν τον πόλεμο, τις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνατότητες», συνόψισε ο υποστράτηγος.

Η αποτυχημένη αντεπίθεση

Ο ουκρανικός στρατός μέχρι πρόσφατα έκανε ανεπιτυχείς προσπάθειες για να πραγματοποιήσει επίθεση από τις 4 Ιουνίου 2023.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι, παρά τις μεγάλες απώλειες, η επίθεση δεν έφερε στο Κίεβο σημαντικά αποτελέσματα.
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την έλλειψη πραγματικής προόδου στη ζώνη μάχης, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ ότι δεν παρέχει επαρκείς προμήθειες, στις οποίες αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απάντησαν πως το Κίεβο είχε λάβει όλα όσα χρειαζόταν.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αναγνώρισε ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν είχε επιτύχει πολλά ως προς τα αποτελέσματα.
Στις 19 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 159.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη δράση (KIA) και τραυματίστηκαν στη δράση (WIA) κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση.
Συνολικά, το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 383.000 στρατιώτες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης