Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν: Θεωρούν αδίστακτο εχθρό τη Ρωσία - Σαρωτική η απάντηση, συντριπτική υπεροπλία Ρώσων

Οι Αμερικανοί τρελάθηκαν: Θεωρούν αδίστακτο εχθρό τη Ρωσία - Σαρωτική η απάντηση, συντριπτική υπεροπλία Ρώσων
H Ρωσία πέτυχε κάτι πραγματικά μοναδικό το 2023, παρήγαγε περισσότερα σύγχρονα όπλα από ολόκληρη τη συλλογική Δύση
Για το τέλος των ψευδαισθήσεων όσον αφορά τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, κάνουν λόγο Ρώσοι ειδικοί και αξιωματούχοι με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικάνου υπουργού Άμυνας, Lloyd Austin.
Ο Αustin μιλώντας στην πρόσφατη εκδήλωση του Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του Reagan, είπε ότι στην Ουκρανία «πολεμούν έναν αδίστακτο εχθρό».
Μόνο που αυτός ο εχθρός διαθέτει μια στρατιωτική υπεροπλία που είναι σε θέση να δώσει μια σαρωτική απάντηση σε αυτόν που επιχειρήσει να τον απειλήσει...

Εχθρός η Ρωσία

Με λίγα λόγια ένας από τους ανώτερους Αμερικάνους αξιωματούχους στην αμερικανική και δυτική ιεραρχία, ανακοίνωσε ότι για τις ΗΠΑ, και γενικά για τη συλλογική Δύση, η Ρωσία είναι ο κύριος εχθρός και ότι όλη η στρατιωτική ισχύς των ΗΠΑ και της Δύσης έχει μόνο έναν στόχο: να σκοτώσει όλους τους Ρώσους και να καταστρέψει όλη τη Ρωσία.
Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί σχήμα λόγου, αναφέρει το δημοσίευμα, «εάν δεν είχαμε βιώσει από πρώτο χέρι, στο ζωντανό σώμα της κοινωνίας μας στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την ένταση του ζωώδους μίσους και φόβου εκ μέρους του «χρυσού δισεκατομμυρίου» που διακινδυνεύει τα πάντα για να μας καταστρέψει, όχι αλληγορικά, αλλά κανονικά».

Καμία αμφιβολία

«Αν κάποιος στην κοινωνία μας εξακολουθούσε να έχει αμφιβολίες για το ποιοι είμαστε για τη Δύση, και για το ότι υπήρχε ακόμα κάποια ελπίδα να «ταιριάξουμε», «να κάνουμε ειρήνη», πλέον δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει.
Όπως δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ερώτημα για ποιο λόγο η ηγεσία της Ρωσίας, σε αυτήν την χρονική στιγμή, έχει επιλέξει να δώσει τόση έμφαση στην ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων μας», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως η θέση του περιγράφεται από τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, ο οποίος είπε πως «κάποιοι όπως ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας μας αποκάλεσε εχθρό τους, εάν είναι έτσι, τότε είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Συντριπτική απάντηση

Σύμφωνα με το RIA Novosti, η δήλωση αυτή του Lavrov ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη, σημαίνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει στον επίσημο εχθρό της, μια θανάσιμη απάντηση οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος και σε οποιαδήποτε κατάσταση, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα.

Παραγωγή ρεκόρ σε τανκ και πυρομαχικά

Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του επικεφαλής της Rostec Sergei Chemezov, ο οποίος είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η παραγωγή αρμάτων μάχης στη Ρωσία έχει 7πλασιαστεί και ότι πλέον τα ρωσικά τανκ φέρουν όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις που κρίθηκαν απαραίτητες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Chemezov υποστήριξε ότι η παραγωγή πυρομαχικών για φορητά όπλα, για MLRS και για το πυροβολικό αυξήθηκε κατά 50 φορές και η παραγωγή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων κατά περισσότερο από πέντε φορές.

Υστερία στη Δύση για το νέο stealth drone

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu επισήμανε πως από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η ρωσική βιομηχανία αύξησε την παραγωγή drones κατά σχεδόν 17 φορές.
Όσον αφορά τα πολεμικά drones, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ρωσία πρόλαβε και ξεπέρασε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες δούλευαν πάνω σε αυτό το «όπλο» για περισσότερο από 8 χρόνια και ενώ είχαν απεριόριστη πρόσβαση στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία της Δύσης σε αυτό το πεδίο, ενώ προειδοποίησε ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει την εμφάνιση του και θανατηφόρο «αόρατο» drone S-70 Okhotnik-B, το οποίο ήδη έχει προλάβει να προκαλέσει υστερία στη Δύση.

Διαστημικά… όπλα

Πέρα όμως από τα drones και την εντυπωσιακή αύξηση παραγωγής τανκ, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να προμηθεύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις με το νεότερο ρομποτικό οβιδοβόλο «Coalition-SV», το οποίο θεωρείται το ταχύτερο όπλο με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο ενώ έχει αρχίσει και η παραγωγή των βλημάτων υψηλής ακρίβειας «Krasnopol», τα οποία υπερέχουν σε ακρίβεια και ισχύ σε σχέση με το «πιο ακριβές και καλύτερο στον κόσμο» αμερικανικό βλήμα UAS M982 Excalibur.

Άλμα στην αεράμυνα

Όσον αφορά τη ρωσική αεράμυνα, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί ως η καλύτερη παγκοσμίως, αυτή έχει ήδη κάνει ένα τεράστια άλμα προς τα εμπρός.
Όλοι οι τύποι drones και μαχητικών αεροσκαφών καθώς και τα καλύτερα MLRS που διαθέτει η Δύση, αναχαιτίζονται και καταρρίπτονται μαζικά σε όλο το μέτωπο της Ουκρανίας.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωση Shoigu, ο οποίος υποστήριξε στις αρχές Νοεμβρίου πως η ρωσική αεράμυνα δεν δεν θα χρειαστεί περισσότερες από 20 ημέρες για να καταρρίψει όλα τα F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία.

Μαχητικά – θάνατος

Επιπλέον, επισημαίνεται πως όλες οι κρατικές συμβάσεις για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35S , Su-30SM -2 και Su-57 ολοκληρώθηκαν πριν από το χρονοδιάγραμμα.
Ο εκσυγχρονισμός των στρατηγικών Tu-160 και η παραγωγή νέων Tu-169M2 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ ήδη ετοιμάζονται μαχητικά αεροσκάφη που δεν θα έχουν ανάλογο παγκοσμίως, καθώς θα βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές.

Πυρηνικό οπλοστάσιο

Όπως είπε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, το επίπεδο των σύγχρονων όπλων και του εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις στο σύνολό τους έχει φτάσει στο 95%, ενώ στο ναυτικό προσεγγίζει το 100%.
Τα τελευταία πυραυλικά συστήματα «Sarmat», «Avangard» και «Yars» είναι ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό εφοδιάζεται μαζικά με υποβρύχια (συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών) και με τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία, τα οποία είναι οπλισμένα με υπερηχητικά όπλα που δεν έχουν ανάλογα στη Δύση.

Περισσότερα όπλα από …όλη τη Δύση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία πέτυχε κάτι πραγματικά μοναδικό το 2023.
Παρήγαγε περισσότερα σύγχρονα όπλα από ολόκληρη τη συλλογική Δύση.
«Αυτό κατέστη δυνατό επειδή, από την εποχή της ΕΣΣΔ, οι αμυντικές μας βιομηχανίες κατασκευάστηκαν με την προσδοκία ότι, εάν χρειαζόταν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά.
Και τώρα οι επίσημοι εχθροί μας «χτυπιούνται» γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς το καταφέραμε και γιατί δεν υπάρχει … Maidan στην Κόκκινη Πλατεία.
Οι εχθροί μας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για εμάς, τα όπλα δεν είναι βάρος, αλλά ζωτική αναγκαιότητα, καθήκον και υπερηφάνεια.
Αλλά δεν θα τους εξηγήσουμε τα σκιρτήματα της ρωσικής ψυχής.
Το κυριότερο είναι ότι τους δώσαμε να καταλάβουν ότι είμαστε έτοιμοι για όλα και αν χρειαστεί θα το επαναλάβουμε» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης