Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kemp (Βρετανός συνταγματάρχης): H νίκη στη Marinka το μεγαλύτερο γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν κι άλλο

Kemp (Βρετανός συνταγματάρχης): H νίκη στη Marinka το μεγαλύτερο γεγονός του πολέμου στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι θα προχωρήσουν κι άλλο
Οι προοπτικές για την Ουκρανία σε αυτή τη σύγκρουση «παραμένουν ζοφερές ακόμη και όταν προσπαθεί να χτυπήσει ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην Κριμαία», σημείωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του Βρετανικού στρατού
Ο απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού  Richard Kemp σε άρθρο γνώμης στην Daily Telegraph εκτιμά ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προχωρά στην Ουκρανία το 2024 και το Κίεβο αντιμετωπίζει ζοφερές προοπτικές.
Οι προοπτικές για την Ουκρανία σε αυτή τη σύγκρουση «παραμένουν ζοφερές ακόμη και όταν προσπαθεί να χτυπήσει ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην Κριμαία», έγραψε.
«Η μακροχρόνια αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε.
Με τεράστιο κόστος και παρά τις ηρωικές μάχες, δεν έχει κερδίσει καθόλου έδαφος και δεν υπάρχει άμεση προοπτική περαιτέρω προόδου», είπε ο απόστρατος αξιωματικός του βρετανικού στρατού.
Είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης στην επίθεση και έδειξε την πρόσφατη κατάληψη της πόλης Marinka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk από τη Ρωσία.

Μεγάλη επιτυχία για τους Ρώσους η κατάληψη της Marinka

Ο Kemp τη χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη επιτυχία στο πεδίο της μάχης και από τις δύο πλευρές από τότε που η Ρωσία κατέλαβε το Bakhmut τον Μάιο».
«Προσφέρει ένα κομβικό σημείο για να επιτρέψει στις δυνάμεις της Μόσχας να επιτεθούν στις ουκρανικές άμυνες νοτιότερα», έγραψε.
Σύμφωνα με τον απόστρατο αξιωματικό, η κατάληψη η της Marinka «έχει ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία, είναι ένα ακόμη καίριο χτύπημα στη διεθνή υποστήριξη της Ουκρανίας».
Στις ΗΠΑ, «θα είναι δύσκολο για τους υποψήφιους προέδρους, σε ένα έτος εκλογών, να δικαιολογήσουν τις δαπάνες περισσότερων δισεκατομμυρίων για την Ουκρανία, ενώ οι Αμερικανοί υποφέρουν από την κληρονομιά ενός έτους με υψηλό πληθωρισμό», είπε ο Kemp.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα των εθνικιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη θέτει επίσης σε κίνδυνο την περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης