Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπό τον Αύγουστο 2022 η Ουκρανία μετέφερε δια της βίας 100.000 ανθρώπους από το Donetsk

Aπό τον Αύγουστο 2022 η Ουκρανία μετέφερε δια της βίας 100.000 ανθρώπους από το Donetsk
Η υποχρεωτική εκκένωση των αμάχων από τα ελεγχόμενα από το Κίεβο τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία από τον  Αύγουστο 2022 έχει εκκενώσει βίαια περισσότερους από 100.000 ανθρώπους από περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk που ελέγχει, ανακοίνωσε το υπουργείο που είναι αρμόδιο για την επανένταξη των εδαφών που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία.
Ανέφερε στο Telegram ότι η υποχρεωτική εκκένωση των αμάχων από τα ελεγχόμενα από το Κίεβο τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 και επηρέασε περισσότερους από 100.000 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 13.200 παιδιών και περισσότερων από 4.800 ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα».
Η Ουκρανία μετέφερε τους ανθρώπους επικαλούμενη απειλές για την ασφάλειά τους.
Στις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο επανένταξης δήλωσε ότι από τον Απρίλιο, 856 παιδιά είχαν εκκενωθεί βίαια από την Περιφέρεια Kharkiv τα ελεγχόμενα από το Κίεβο τμήματα του Donetsk και την Περιφέρεια Zaporizhia.
Επίσης 79 από τα οποία απομακρύνθηκαν από 17 οικισμούς στην περιοχή Kupyansk της Περιφέρειας Kharkiv.
Στα τέλη Νοεμβρίου, οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν την ολοκλήρωση της εκκένωσης σχεδόν 300 παιδιών από την περιοχή Kupyansk.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους οικισμούς της περιοχής Sumy που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης