Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακό χτύπημα με drone kamikaze από την Ιρακινή αντίσταση IRI στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο Golan

Εντυπωσιακό χτύπημα με drone kamikaze από την Ιρακινή αντίσταση IRI στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στο Golan
Το drone δεν πυροδότησε συναγερμό στο Ισραήλ και δεν υπήρξε προσπάθεια αναχαίτισής του καθώς είχε περάσει απαρατήρητο
Ένα drone kamikaze έπληξε τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Συριακά Υψίπεδα Golan στις 27 Δεκεμβρίου σε μια επίθεση της οποίας ανέλαβε την ευθύνη η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI), μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Το drone έπληξε τον οικισμό Eliad στο νότιο Golan, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί αλλά κάποιες ζημιές σε μια σειρά από αδιευκρίνιστες υποδομές.
Σε δήλωση προς τους κατοίκους των Υψιπέδων του Golan οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι το «εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» εντοπίστηκε από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
Το drone δεν πυροδότησε συναγερμό στο Ισραήλ και δεν υπήρξε προσπάθεια αναχαίτισής του καθώς είχε περάσει απαρατήρητο.
Οι IDF εκτιμούν ότι το drone εκτοξεύτηκε από τη Συρία, σύμφωνα με εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

«Χτυπήθηκε ζωτικός στόχος»


Η ιρακινή αντίσταση ανέλαβε αργότερα την ευθύνη, λέγοντας σε μια δήλωση ότι ένας «ζωτικός στόχος» που βρίσκεται στα νότια της Eliad δέχτηκε επίθεση χρησιμοποιώντας «κατάλληλα όπλα» ως απάντηση στα ισραηλινά «εγκλήματα» κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτή ήταν η έκτη επίθεση της IRI εναντίον του Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα επιτέθηκε στη νοτιότερη ισραηλινή πόλη Eilat καθώς και σε έναν «ζωτικό στόχο» στη Μεσόγειο Θάλασσα που αργότερα αναγνωρίστηκε από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ως η εξέδρα φυσικού αερίου Karish.
Επιπλέον, η IRI φέρεται να έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία από την αρχή του πολέμου στη Γάζα.
Ένας απολογισμός του αμερικανικού στρατού έχει καταμετρήσει 105 επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων τους στις δύο χώρες από τις 17 Οκτωβρίου, τις περισσότερες τις οποίες έχει αναλάβει η οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης