Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στοχεύουν τη ροή ιρανικών κεφαλαίων προς τους Houthis - Επιβάλλουν κυρώσεις σε ανταλλακτήρια της Υεμένης και της Τουρκίας

ΗΠΑ: Στοχεύουν τη ροή ιρανικών κεφαλαίων προς τους Houthis - Επιβάλλουν κυρώσεις σε ανταλλακτήρια της Υεμένης και της Τουρκίας
Κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) επέβαλε κυρώσεις σε ένα άτομο και τρεις οντότητες που ευθύνονται για τη διευκόλυνση της ροής οικονομικής βοήθειας του Ιράν προς τις δυνάμεις των Houthis.
Μεταξύ αυτών είναι ο επικεφαλής της Ένωσης Ανταλλακτηρίων Συναλλάγματος στη Σανάα και τρία ανταλλακτήρια στην Υεμένη και την Τουρκία τα οποία έχουν διευκολύνει τη μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων στους Χούθι υπό την καθοδήγηση του Sa’id al-Jamal, ο οποίος συνδέεται με τη Δύναμη Qods των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC-QF).
Το δίκτυο Sa’id al-Jamal βασίζεται σε έναν ιστό από ανταλλακτήρια που εδρεύουν σε όλη τη Μέση Ανατολή για να διευκολύνουν τη μεταφορά ιρανικών κεφαλαίων σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που συνδέονται με τους Χούθι στην Υεμένη.
Η Al Aman Kargo Ithalat Ihracat Ve Nakliyat Limited Sirketi (Al Aman) με έδρα την Τουρκία λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τα χρήματα που στέλνουν οι Ιρανοί χρηματοδότες των Houthis στις επιχειρήσεις του ομίλου στην Υεμένη.
Το IRGC-QF έχει καταθέσει εκατομμύρια δολάρια στην Al Aman για περαιτέρω αποστολή στην Υεμένη, όπου τα κεφάλαια κατατίθενται τελικά στους λογαριασμούς της Nabco Money Exchange and Remittance Co. (Nabco), μιας εταιρείας διαδόχου της Al-Hadha που ιδρύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στον οίκο ανταλλαγής.
Η Nabco, με επικεφαλής τον Nabil Ali Ahmed Al-Hadha (Nabil Al-Hadha), τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ανταλλακτηριων Συναλλάγματος σε περιοχές που ελέγχονται από τους Houthis στη Σαναά, λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός ενδιάμεσος για τη μεταφορά κεφαλαίων από και προς την Υεμένη και έχει λάβει εκατομμύρια δολάρια με αυτόν τον τρόπο από το IRGC-QF για λογαριασμό του δικτύου του Sa’id al-Jamal.
Εκατομμύρια δολάρια έχουν περάσει παρομοίως μέσω των λογαριασμών του Nabil Al-Hadha στην Τουρκία, οι οποίοι στη συνέχεια κατατίθενται σε λογαριασμούς που συνδέονται με τους Hputhis στην Υεμένη.
Αυτά τα κεφάλαια στη συνέχεια μετατρέπονται σε ριάλ Υεμένης από την εταιρεία Al Rawda Exchange and Money Transfers Company (Al Rawda) που εδρεύει στην Υεμένη, η οποία διευθύνεται από τους Houthis, προκειμένου να αποκρύψει αυτή τη λειτουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης