Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Erdogan κατά του PKK: Δεν θα αφήσουμε τους τρομοκράτες να αμαυρώσουν την πατρίδα μας με τα βρόμικα πόδια τους

Οργή Erdogan κατά του PKK: Δεν θα αφήσουμε τους τρομοκράτες να αμαυρώσουν την πατρίδα μας με τα βρόμικα πόδια τους
«Η κόκκινη γραμμή μας είναι να υποστηρίξουμε την αρχή ενός έθνους, μιας σημαίας, μιας πατρίδας, ενός κράτους» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία «εξουδετέρωσε» 59 τρομοκράτες του PKK στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων από τις 22 Δεκεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη (28/12) ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Μιλώντας σε τοπικούς αξιωματούχους στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε: «Εάν η τρομοκρατία έφτασε στο σημείο να τελειώσει εντός των συνόρων μας σήμερα, οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούμε στο Ιράκ και τη Συρία είναι ο βασικός λόγος για αυτό».
«Η κόκκινη γραμμή μας είναι να υποστηρίξουμε την αρχή ενός έθνους, μιας σημαίας, μιας πατρίδας, ενός κράτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καθώς αυτό εγγυάται την εθνική μας επιβίωση» πρόσθεσε με νόημα.
Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» έως ότου «ο τελευταίος τρομοκράτης δεν αποτελεί πλέον απειλή για το έθνος».
«Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας πέρα από τα σύνορά μας. Δεν επιτρέπουμε στους τρομοκράτες να αμαυρώσουν την πατρίδα μας με τα βρόμικα πόδια τους», εξήγησε σε οξύτατους τόνους
Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών διεξάγει εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών υποδομών και των αρχηγών στη βόρεια Συρία, συνέχισε
Ενώ έκανε γνωστό ότι συνολικά 70 κρίσιμες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων διυλιστηρίων πετρελαίου, που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα PKK καταστράφηκαν.
«Όπου υπάρχουν τέτοιες πηγές γι' αυτούς, θα καταστρέψουμε αυτές τις πηγές και τις καταστρέφουμε. Μαζί με όλα αυτά, εξοντώνονται και οι τρομοκράτες» τόνισε με νόημα ο Erdogan.
Επιπλέον, ο Τούρκος ηγέτης υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει κατασκευάσει εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων στο βόρειο Ιράκ για περιοχές μόνιμων βάσεων τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι οι συνθήκες καθιστούν δύσκολη την πρόοδο με την επιθυμητή ταχύτητα.
«Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις υποδομές των νέων περιοχών βάσης μας μέχρι την άνοιξη και θα κάνουμε τους τρομοκράτες να μην μπορούν να πατήσουν ξανά το πόδι τους εκεί» κατέληξε ο Tayyip Erdogan στην ομιλία του.
ΥΠενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.
Οι πρόσφατες «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» της Άγκυρας ήρθαν ως απάντηση στην επίθεση του PKK την Παρασκευή που σκότωσε 12 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, έκτοτε, έχουν καταστρέψει δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και έχουν «εξουδετερώσει» υψηλόβαθμα στελέχη του PKK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης