Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη με τα ουκρανικά F -16 και την εμπλοκή της Βρετανίας στην Κριμαία, η Ρωσία διπλασιάζει την παραγωγή των Su - 57

Οργισμένη με τα ουκρανικά F -16 και την εμπλοκή της Βρετανίας στην Κριμαία,  η Ρωσία διπλασιάζει την παραγωγή των Su - 57
Το 2023, η αεροναυπηγική βιομηχανία της Ρωσίας, UAC, αύξησε την ικανότητα παραγωγής Su-57 και αναβάθμισε τη γραμμή συναρμολόγησης του αεροσκάφους
Σχετικά Άρθρα
Στις 27 Δεκεμβρίου παραδόθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας η τελευταία παρτίδα των μαχητικών Su-57 πέμπτης γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος παραγωγής του 2023.
Το 2023, η αεροναυπηγική βιομηχανία της Ρωσίας, UAC, αύξησε την ικανότητα παραγωγής Su-57 και αναβάθμισε τη γραμμή συναρμολόγησης του αεροσκάφους.
Η προμήθεια εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας από εργοστάσια προμηθευτών εκσυγχρονίστηκε και ξεκίνησαν βελτιώσεις στην τεχνολογία συναρμολόγησης αεροσκαφών.
Σε δήλωση προς την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Sergey Chemezov, Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, δήλωσε: «Στο στάδιο της τελικής συναρμολόγησης, οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για τα μαχητικά που θα μεταφερθούν στη Ρωσική Αεροδιαστημική Δυνάμεις το 2024.
Ο αριθμός των μαχητικών πέμπτης γενιάς που εισέρχονται στον στρατό σχεδόν διπλασιάζεται κάθε χρόνο», δήλωσε ο Sergey Chemezov, Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Rostec.
su_57_b.JPG

Διπλασιάζεται η παραγωγή αεροσκαφών

Η δήλωση υπονοούσε ότι το 2024, η Rostec θα διπλασιάσει την παραγωγή αεροσκαφών.
Το 2019, η UAC και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια 76 μαχητικών Su-57 στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ως μέρος του Κρατικού Εξοπλιστικού Προγράμματος έως το 2027.
Με βάση προηγούμενες αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εδώ γίνεται μια προσπάθεια παρέκτασης του χρονικού πλαισίου εντός του οποίου η Rostec θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τη σύμβαση μετά την αύξηση της παραγωγής που ξεκίνησε το 2023.
Στις 22 Νοεμβρίου 2019, η Rostec ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της ONPP Technologiya θα προμήθευε 74 σετ σύνθετων kit από το 2020 έως το 2028 στη Sukhoi για την παραγωγή μαχητικών Su-57.
Πριν από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO) στις 24 Φεβρουαρίου 2022, το Su-57 βρισκόταν σε χαμηλή αρχική σειριακή παραγωγή (LIRP), η οποία σχεδιαζόταν να ενταθεί σταδιακά.
Τον Νοέμβριο του 2020, μια πηγή είπε στο TASS ότι ο ρυθμός παραγωγής για το Su-57 θα αυξηθεί τελικά σε 15 αεροσκάφη το χρόνο.
Τον Αύγουστο του 2020, η Izvestia ανέφερε ότι ο πλήρης ρυθμός παραγωγής θα επιτευχθεί έως το 2024.
Τον Νοέμβριο του 2021, η Izvestia ανέφερε: «Τον Δεκέμβριο, τέσσερα μαχητικά Su-57 παραγωγής πρόκειται να μεταφερθούν στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις από την αεροναυπηγική μονάδα Komsomolsk-on-Amur». Με την παράδοση μιας νέας παρτίδας αεροσκαφών, ο αριθμός τέτοιων μαχητικών στις Ένοπλες Δυνάμεις θα φτάσει τις πέντε μοίρες (σ.σ. άνω των 120 αεροσκαφών), προστίθεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με μια αναφορά, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε ένα μαχητικό Su-57 το 2020 και τρία το 2021, δηλαδή συνολικά τέσσερα.
Από τον Δεκέμβριο του 2022, η θυγατρική της Rostec United Aircraft Corporation (UAC) είχε παραδώσει 10 μαχητικά Su-57.
Αυτό σημαίνει ότι η UAC παρέδωσε 6 αεροσκάφη το 2022, δηλαδή διπλάσιο από 3 που παραδόθηκαν το 2021.
O Vladimir Artyakov, πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Rostec, είπε στην Izvestia ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό παραγωγής του Su-57.
Είναι πιθανό ότι η Rostec προσπαθεί τώρα να επιτύχει ένα μέγιστο ρυθμό παραγωγής νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι πιθανό ότι η Rostec παρέδωσε 12 μαχητικά Su-57 το 2023, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών που παραδόθηκαν σε 22.
Επίσης, η Rostec πρόκειται να επιτύχει την παραγωγή 15 αεροσκαφών ετησίως το 2024.
Με βάση την παραπάνω παρέκταση, μέχρι το τέλος του 2024, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα διαθέτουν επιπλέον 37 μαχητικά Su-57.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο παραγωγής, ο συνολικός αριθμός παραγωγής στο τέλος του 2024 ήταν 24.
Υποθέτοντας ρυθμό παραγωγής 15 αεροσκαφών ανά έτος από το 2024 και μετά, η παραγγελία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για 76 αεροσκάφη θα εκπληρωθεί πολύ πριν από το τέλος του 2027.
su57_deliv.JPG


Οι Ουκρανοί θα αισθανθούν τον αντίκτυπο των Su -57

Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία (UAF) θα αρχίσει να αισθάνεται τον αντίκτυπο της ανάπτυξης Su-57 τους επόμενους μήνες.
Το Su-57 είναι ένα αξιόπιστο stealth αεροσκάφος που είναι σε θέση να επιχειρεί πιο κοντά στο μέτωπο της μάχης, χωρίς ανίχνευση από ραντάρ αεράμυνας της Ουκρανίας (AD), σε σύγκριση με μαχητικά τέταρτης γενιάς όπως το Su-35S.
Το πιο σημαντικό είναι ότι το Su-57 ανιχνεύει ραδιοεκπομπές από το AN/MPQ-65 πολύ πριν το ραντάρ ανιχνεύσει τις ανακλώμενες εκπομπές από το αεροσκάφος ακόμη και όταν το ραντάρ των ΗΠΑ λειτουργεί με χαμηλή πιθανότητα αναχαίτισης (LPI ).
Μόλις το Su-57 ανιχνεύσει τις εκπομπές του ραντάρ, οι συντεταγμένες του ραντάρ θα μεταδοθούν μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης δεδομένων σε έναν πύραυλο κατά ραντάρ Kh-31P σε Su-35S ή Su-34, που επιχειρεί πολύ πίσω από το μέτωπο της μάχης, έξω του εύρους ανίχνευσης του AN/MPQ-65.
Ως αποτέλεσμα, το AN/MPQ-65 θα καταστραφεί πολύ πριν το σύστημα Patriot έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει τον πύραυλο αναχαίτισης PAC-3 στο Su-57.
Η πιθανότητα ενός ΝΑΤΟϊκού AWACS να παρέχει δεδομένα προειδοποίησης απευθείας σε ένα ραντάρ εκτόξευσης πυραύλων Patriot (MFR) θα ήταν επίσης ελάχιστη.
Ακόμη και για ένα AWACS, η εμβέλεια ανίχνευσης ενός Su-57 θα ήταν σημαντικά μικρότερη.
Εξάλλου, τα AWACS του ΝΑΤΟ, για τη δική τους ασφάλεια, πρέπει να επιχειρούν πολύ έξω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
felon.jpg


Αυστηρή προειδοποίηση

Εν τω μεταξύ το Λονδίνο προειδοποιήθηκε για την «υπερβολική εμπλοκή» του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Μετά την καταστροφή του ρωσικού μεγάλου αποβατικού πλοίου Novocherkassk στην Κριμαία, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει χτυπώντας βρετανικό πολεμικό πλοίο.
Ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladiimir Putin για την κατάσταση με το μεγάλο αποβατικό πλοίο Novocherkassk.
Αυτό υποδηλώνει ότι η απάντηση της Ρωσίας στην επίθεση θα ακολουθήσει σύντομα, γράφει στην Pravda η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εκείνο που πραγματοποίησε την επίθεση στις 26 Δεκεμβρίου στο Novocherkassk.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους και χρησιμοποίησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου σε δορυφορική αναγνώριση και καθοδήγηση στόχων.
Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε μόνο να πατήσει το κουμπί.
«Αυτή η τελευταία καταστροφή του ναυτικού του Putin δείχνει ότι όσοι πιστεύουν πως υπάρχει αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνουν λάθος.
Δεν έχουν παρατηρήσει ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το 20% του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει καταστραφεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps.

Βρετανική εμπλοκή

Σύμφωνα με τον Shapps, «η κυριαρχία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα αμφισβητείται τώρα».
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ότι η Βρετανία όντως συμμετείχε στην επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας.
Ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις James Heappey αναφέρθηκε επίσης στο μέγεθος της συμμετοχής της Βρετανίας σε επιθέσεις στη Ρωσία.
Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μαθαίνει από πληροφορίες που μοιράζεται μαζί του η Ουκρανία.
Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν δεδομένα που ελήφθησαν από παραβιασμένο ρωσικό εξοπλισμό.
«Η Ουκρανία χρησιμοποιεί συστηματικά έναν συνδυασμό πληροφοριών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που έδωσε η Δύση για να εξαλείψει τις ρωσικές θέσεις ανεφοδιασμού και την κεντρική διοίκηση», είπε επίσης ο Heappey.
Η Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του πρεσβευτή της στο Λονδίνο ότι η Βρετανία είναι «πολύ βαθιά» εμπλεκόμενη στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δραματική κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα Deborah Bronnert κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς.
diamond.jpg

Στο στόχαστρο το αντιτορπιλικό HMS Diamond

Την ίδια ώρα, το αντιτορπιλικό HMS Diamond φρουρεί στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με το Fitzroy Magazine, η Ρωσία θα πρέπει να αυξήσει σοβαρά τα στοιχήματα στο παιχνίδι.
Η Ρωσία μπορεί να καταστήσει σαφές στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πρέπει να πληρώσει με τον δικό της στόλο για επιθέσεις στη Ρωσία. Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει όπλα κατά των πλοίων στους αντάρτες Houthi και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν το αντιτορπιλικό Diamond του Βασιλικού Ναυτικού.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian.
Από την πλευρά του ο πολιτικός επιστήμονας Yuri Baranchik, που υποστηρίζει αυτήν την ιδέα, προτείνει τη Ρωσία να το κάνει μόνη της, να απογειώσει «δύο MiG-31 ή δύο Tu-22M2/TU-22M2M και να χτυπήσει τους Βρετανούς με δύο πυραύλους Kinzhal».
Ο Baranchik, πιστεύει ότι η κατάσταση έχει πάει πολύ μακριά καθώς η Δύση προχωρά σε χτυπήματα στη ναυτική συνιστώσα της ρωσικής πυρηνικής τριάδας στον Βόρειο Στόλο, λαμβάνοντας υπόψη την ομοιότητα των συνθηκών όσον αφορά το εύρος καταστροφής.
Η κατάσταση με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας μπορεί μόνο να γίνει πιο περίπλοκη, καθώς η γεωγραφική θέση της Κριμαίας επιτρέπει στα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να παρακολουθούν κάθε κίνηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να παρακολουθούν κάθε ραδιοφωνικό μήνυμα στη χερσόνησο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης