Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chernev (Επιτροπή Άμυνας ουκρανικής βουλής): Περαιτέρω καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας θα μας οδηγήσει σε άτακτη φυγή

Chernev (Επιτροπή Άμυνας ουκρανικής βουλής): Περαιτέρω καθυστέρηση της αμερικανικής βοήθειας θα μας οδηγήσει σε άτακτη φυγή
«Χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά, αρχίζουμε να χάνουμε εδάφη που ήταν δύσκολο να κατακτήσουμε αυτό το καλοκαίρι» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Verkhovna Rada
Στην Ουκρανία, φοβούνται ότι σύντομα θα αρχίσουν να χάνουν τον έλεγχο επί κρίσιμων στρατηγικών τους θέσεων στον πόλεμο με τη Ρωσία, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάλουν τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, δήλωσε ο Yegor Chernev, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, την Πέμπτη (28/12).
«Τώρα χάνουμε κάποιες εκτάσεις, αλλά αν καθυστερήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, θα αρχίσουμε να χάνουμε οικισμούς... Χωρίς αμερικανικά πυρομαχικά, αρχίζουμε να χάνουμε εδάφη που ήταν δύσκολο να κατακτήσουμε αυτό το καλοκαίρι», τόνισε σχετικά ο Chernev σε συνέντευξή του στη New York Times.
Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει στο δημοσίευμά της, ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν εδάφη που μόλις και μετά βίας καταλήφθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα κατά την αντεπίθεση το καλοκαίρι.
Τώρα, μετά την αποτυχημένη «αντεπίθεση», τα ουκρανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν μόνο αμυντικές θέσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα αποτροπής της ρωσικής επίθεσης σε όλη τη γραμμή του μετώπου, προσθέτει το δημοσίευμα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε για την επιτυχή απόκρουση επιθέσεων με κατεύθυνση προς τη Zaporozhye, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Rabocino.
Συνολικά, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 4,3 χιλιάδες στρατιώτες και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων, στην κατεύθυνση προς τη Zaporozhye.

Το Κογκρέσο βάζει «φρένο» στην αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είχε δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Χαρακτήρισε, δε, το πακέτο το «τελικό» για το 2024.
Ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι εξαντλούσε τα κονδύλια που είχε στη διάθεσή του για να στηρίξει τον σύμμαχο της Ανατολικής Ευρώπης: διευκρίνισε ότι δεν θα υπήρχαν νέες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόοδος στον συντονισμό του αιτήματος της διοίκησης για νέα βοήθεια προς την Ουκρανία.
Άλλωστε οι βουλευτές και οι γερουσιαστές έφυγαν για διακοπές έως τις 8 και 9 Ιανουαρίου αντίστοιχα, χωρίς να συμφωνήσουν στο σχετικό νομοσχέδιο.
Ταυτόχρονα, ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι η υποστήριξη για το αίτημα είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης