Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Elon Musk: Θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές στην Ουκρανία, εάν είχε γίνει δεκτό το ειρηνευτικό μου σχέδιο

Παρέμβαση Elon Musk: Θα είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές στην Ουκρανία, εάν είχε γίνει δεκτό το ειρηνευτικό μου σχέδιο
Η ειρηνευτική πρόταση Musk είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Παρέμβαση του Elon Musk για την Ουκρανία.
Δήλωσε την Πέμπτη (28/12/2023) ότι «πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» αν είχε υιοθετηθεί το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που είχε υποβάλει το 2022.
«Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», έγραψε ο Musk στο X (πρώην Twitter).
Τον Οκτώβριο του 2022, ο ιδιοκτήτης της Tesla και της πλατφόρμας X δημοσίευσε μια δημοσκόπηση ναι/όχι για μια σειρά μέτρων που πίστευε ότι θα μπορούσαν να επιτύχουν την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επανάληψης των δημοψηφισμάτων υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ για ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία του Donetsk, του Lugansk, της Kherson και της Zaporizhia.
Οι άλλες προτάσεις του περιελάμβαναν την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους με τη διασφάλιση σταθερής παροχής νερού στην Κριμαία και την ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Όταν o Musk είχε αποτρέψει ουκρανική επίθεση στην Κριμαία

Υπενθυμίζεται ότι ι ιδρυτής της Tesla είχε ζητήσει να απενεργοποιηθεί το δορυφορικό δίκτυο επικοινωνιών Starlink κοντά στις ακτές της Κριμαίας πέρυσι, για να εμποδίσει μια ουκρανική επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και υποβρύχιων drones εναντίον ρωσικών πολεμικών πλοίων.
Το CNN, έφερε στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τη βιογραφία του Elon Musk, την οποία επιμελείται ο Walter Isaacson, και στην οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις δύσκολες στιγμές αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης της Tesla, της Space X (στην οποία ανήκει το δορυφορικό σύστημα StarLink) και του Χ μεταξύ άλλων, προκειμένου να αποτρέψει μια εκτεταμένη παγκόσμια σύρραξη. Όπως έγινε γνωστό, οπλισμένα υποβρύχια drones και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανών πλησίαζαν ρωσικούς στόχους, όταν άξαφνα «έχασαν» τη συνδεσιμότητα τους και ξεβράστηκαν-έπεσαν ακίνδυνα πλέον στην ακτή.
Ο Musk φέρεται να ζήτησε από τους μηχανικούς-χειριστές του δορυφορικού του συστήματος Starlink να διακόψουν άμεσα τις επικοινωνίες των Ουκρανών στην περιοχή,
καθώς ένα τέτοιο χτύπημα ήταν βέβαιο ότι θα εξόργιζε τον Vladimir Putin, ο οποίος θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά ως απάντηση στην ουκρανική επίθεση.
Ο Elon Musk, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του Walter Isaacson, δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες
ότι η Ουκρανία «ξεπέρασε τα όρια» μην έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων που θα προκαλούσε η επίθεση της αυτή στη ρωσοκρατούμενη Κριμαία.
Οι προειδοποιήσεις του Musk να αποσύρει το δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας Starlink σε διάφορα στάδια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή, είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνονται οι εν λόγω φήμες και από επίσημα χείλη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης