Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Ο βρώμικος ρόλος CIA - «Χρηματίστηκε και απέκρυψε αρχεία για τον covid» - Η μήνυση, ο Fauci και η διαρροή εργαστηρίου

Αποκάλυψη: Ο βρώμικος ρόλος CIA - «Χρηματίστηκε και απέκρυψε αρχεία για τον covid» - Η μήνυση, ο Fauci και η διαρροή εργαστηρίου
«Οι αναλυτές φέρεται ότι έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού», σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε η Heritage Foundation
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) κατηγορείται ότι «χρημάτισε» αναλυτές για να αλλάξουν τα συμπεράσματα και τα ευρήματά τους, αναφορικά με τον COVID-19 και την προέλευση του. 
Συγκεκριμένα, τη CIA μήνυσε η Heritage Foundation, καθώς όπως ανέφεραν μέλη της, η υπηρεσία αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOIA - νόμος που ισχύει στις ΗΠΑ) νωρίτερα αυτό το έτος, όπως αποκαλύπτει σχετικά η New Post.
«Οι αναλυτές φέρεται ότι έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού», σύμφωνα με ένα αντίγραφο της καταγγελίας που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Daily Caller.
Η μήνυση έλαβε χώρα στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον και το ομοσπονδιακό δικαστήριο ζητά «μια προκαταρκτική και μόνιμη διαταγή που υποχρεώνει» τη CIA να επισπεύσει την παραχώρηση των αρχείων που ζήτησε το ίδρυμα Heritage, εντός 20 ημερών ή «μέχρι την άλλη ημερομηνία που το Δικαστήριο κρίνει σκόπιμο».
«Η κυβέρνηση Biden αρνήθηκε να είναι διαφανής με το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό σχετικά με την προέλευση του COVID-19», δήλωσε ο Κάιλ Μπρόσναν, επικεφαλής σύμβουλος του εποπτευτικού οργάνου.
Το αίτημα αυτό αφορούσε λεπτομέρειες σχετικά με αναλυτές στους οποίους υποτίθεται ότι προσφέρθηκαν οικονομικά κίνητρα για να αλλάξουν τη στάση τους σχετικά με την προέλευση του ιού.
Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κορωνοϊού στις ΗΠΑ, κ. Wenstrup ισχυρίστηκε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ. Anthony Fauci, πήγε κρυφά στα κεντρικά γραφεία της CIA για να «επηρεάσει» τα ευρήματα των αναλυτών.

2023-origins-covid-19-issuing-6630716.webp
Τον Φεβρουάριο, το FBI έγινε η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία του κορωνοϊού πιθανότατα ξεκίνησε με διαρροή εργαστηρίου .
Το Υπουργείο Ενέργειας εξέδωσε την ίδια αξιολόγηση τον ίδιο μήνα, επικαλούμενο νέες πληροφορίες.
Αλλά μερικούς μήνες αργότερα, σε μια έκθεση 10 σελίδων, ολόκληρη η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει τις εν λόγω υπηρεσίες μαζί με άλλες, αποχαρακτήρισε τα ευρήματά της για την προέλευση του COVID, εκτιμώντας πια «ότι ο SARS-CoV-2 δεν ήταν γενετικά τροποποιημένος».
Η έκθεση, ωστόσο, διαπίστωσε ότι «ανησυχίες για τη βιοασφάλεια»έλαβαν χώρα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου αρκετοί επιστήμονες αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα.
 
Η επίμαχη επιστολή και οι χρηματισμοί 

Ένας ανώτερος πράκτορας της CIA φέρεται να ενημέρωσε τον Σεπτέμβριο 2023 τους προέδρους των Ρεπουμπλικάνων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την υποτιθέμενη προσφορά πληρωμών της υπηρεσίας σε έξι αναλυτές. Στους εν λόγω αναλυτές είχε ανατεθεί το καθήκον να προσδιορίσουν την προέλευση του ιού SARS-CoV-2. Η προσφορά υποτίθεται ότι έγινε υπό τον όρο ότι θα υποστήριζαν τη θεωρία ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση, από τα ζώα στον άνθρωπο.
Σε επιστολή με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της επιλεκτικής επιτροπής για την πανδημία των κοροναϊών Brad Wenstrup (R-Ohio) και ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιλεκτικής Επιτροπής Πληροφοριών Mike Turner (R-Ohio) απευθύνθηκαν στον διευθυντή της CIA William Burns. Ζήτησαν έγγραφα και επικοινωνίες που σχετίζονται με αυτές τις υποτιθέμενες πληρωμές.
Η επιστολή των προέδρων των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον Burns ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, έξι από τα επτά μέλη της ομάδας πίστευαν αρχικά ότι υπήρχαν αρκετές πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για να εκτιμήσουν, με χαμηλή εμπιστοσύνη, ότι το COVID-19 προερχόταν από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης