Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,3% στο πετρέλαιο - Αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα - Το brent στα 78,5 δολ.

Πτώση 1,3% στο πετρέλαιο - Αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα - Το brent στα 78,5 δολ.
Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει αρκετές δεκάδες πλοία να ταξιδέψουν μέσω της διώρυγας του Σουέζ
Σχετικά Άρθρα

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αποκλιμακώνονται οι ανησυχίες για τις διαταραχές της ναυσιπλοΐας κατά μήκος της διαδρομής της Ερυθράς Θάλασσας, με την Maersk να επιστρέφει.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούσαν κατά 97 σεντς, περίπου 1,3%, στα 78,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο Μαρτίου υποχωρούσε κατά 91 σεντς, περίπου 1,1%, στα 78,63 δολάρια το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI διαπραγματεύονταν 1,03 δολάρια, ή περίπου 1,4%, χαμηλότερα στα 73,08 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 2% την Τετάρτη, καθώς οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες άρχισαν να επιστρέφουν στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει αρκετές δεκάδες πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να ταξιδέψουν μέσω της διώρυγας του Σουέζ και της Ερυθράς Θάλασσας τις επόμενες εβδομάδες, αφού κάλεσε σε προσωρινή διακοπή των δρομολογίων αυτών αυτόν τον μήνα μετά από επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Χούτι της Υεμένης.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξάνονται

Την αγορά επιβάρυναν επίσης τα στοιχεία του βιομηχανικού ομίλου American Petroleum Institute την Τετάρτη, σύμφωνα με τα οποία τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,84 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Δεκεμβρίου.
Οι επίσημοι αριθμοί από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα την Πέμπτη, μια ημέρα αργότερα από το συνηθισμένο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αφού αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ρεκόρ 13,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.
Μια σειρά από αυξήσεις στα αμερικανικά αποθέματα τις τελευταίες εβδομάδες ταρακούνησαν τις αγορές πετρελαίου, ιδίως καθώς η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων έδειξε ότι η ζήτηση καυσίμων στον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο έχει επιβραδυνθεί.

Απώλειες το 2023

Τα συμβόλαια αναφοράς Brent και WTI εξακολουθούν να έχουν απώλειες περίπου πάνω από 8% το καθένα το 2023.
Οι ανησυχίες για τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα - καθώς η οικονομική ανάκαμψη δεν υλοποιήθηκε - αποτέλεσαν σημαντικό βάρος στις τιμές, όπως και οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης αργού λόγω των υψηλών επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, που επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης