Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vitaly Kim (επικεφαλής Nikolaev): Να κινητοποιηθούν 40 εκατ. Ουκρανοί, όχι 500.000

Vitaly Kim (επικεφαλής Nikolaev): Να κινητοποιηθούν 40 εκατ. Ουκρανοί, όχι 500.000
Οι Ουκρανοί πάντως παραδέχονται πως δεν διαθέτουν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την επιστράτευση 500.000 Ουκρανών
Η Ουκρανία θα πρέπει να κινητοποιήσει όχι 500.000 Ουκρανούς αλλά ολόκληρο τον πληθυσμό της προκειμένου να πολεμήσει τους Ρώσους υποστήριξε ο Vitaly Kim, επικεφαλής της Περιφέρειας του Nikolaev.
«Πιστεύω ότι ολόκληρη η χώρα πρέπει να πάει σε πόλεμο.
Όλοι.
Όχι μόνο οι 500.000, αλλά 40 εκατομμύρια.
Και όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να κινητοποιηθούν και να τεθούν σε πολεμική βάση» υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι Fabrika Novostei στο Youtube ο Kim, ο οποίος πάντως αφενός δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα έτοιμος να πάρει τα όπλα και να ενταχθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αφετέρου δεν προσδιόρισε το πώς μπορεί να γίνει η κινητοποίηση και των 40 εκατομμυρίων Ουκρανών.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και η παραδοχή του Ουκρανού υπουργού Οικονομικών, Sergey Marchenko ότι δεν ξέρει πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί η κινητοποίηση των 500.000 Ουκρανών, εφόσον υποτεθεί ότι αυτοί θα μπορέσουν να βρεθούν, από τα διαθέσιμα κονδύλια του προϋπολογισμού.
Σε δηλώσεις του στις 19/12 ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση είχε ζητήσει να κληθούν 500.000 ακόμη άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις, κάτι που θα κόστιζε επιπλέον 500 δις εθνικού νομίσματος (περίπου 13,4 δις δολάρια).
Τη δήλωση αυτή, ότι δηλαδή είχε ζητήσει την κινητοποίηση 500.000 Ουκρανών, διέψευσε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης