Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν να πολεμούν λένε οι Ουκρανοί – Αντιδημοφιλής η παραγωγή όπλων

Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν να πολεμούν λένε οι Ουκρανοί – Αντιδημοφιλής η παραγωγή όπλων
Η Ευρώπη προσπαθεί να διορθώσει αυτό το μειονέκτημα και η Ουκρανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, ο οποίος αναφέρει πως η Ευρώπη προσπαθεί να διορθώσει αυτό το μειονέκτημα, με τη συμβολή… και της Ουκρανίας.
«Επειδή ο πόλεμος είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής σε αυτό το μέρος του κόσμου, η Ευρώπη δεν ξέρει πώς να πολεμήσει.
Η παραγωγή όπλων δεν είναι ο πιο δημοφιλής επιχειρηματικός τομέας» αναφέρει μιλώντας στην ουκρανική εφημερίδα Kiev Independent o Kuleba αναφερόμενος στα προβλήματα με την αύξηση της παραγωγής βλημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην ΕΕ και στην αποτυχία της να προσαρμοστεί σε έναν «πόλεμο πλήρους κλίμακας».
Όπως λέει, η Ευρώπη προσπαθεί «με ενθουσιασμό» να διορθώσει αυτό το μειονέκτημα και η Ουκρανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.
Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι είχαν δεσμευτεί ότι θα προμήθευαν με 1 εκατομμύριο οβίδες τον ουκρανικό στρατό έως τον Μάρτιο του 2024, στόχος που φαντάζει ανέφικτος, δεδομένου ότι έως σήμερα η ΕΕ έχει δώσει στους Ουκρανούς περίπου 300.000 οβίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης