Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνουν το year - end rally οι ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX στο +0,2%

Διευρύνουν το year - end rally οι ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX στο +0,2%
Eνέργεια και τηλεπικοινωνίες είναι οι μόνοι κλάδοι που διαπραγματεύονται στο κόκκινο
Σχετικά Άρθρα
Διευρύνουν το year - end rally οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2022, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τα επιτόκια το 2024.
Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% στο Λονδίνο, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει χαμηλός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των διακοπών, εν όψει της Πρωτοχρονιάς.
Ο κλάδος εξόρυξης και οι ασφαλιστικές εταιρείες οδήγησαν τα κέρδη, με την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες να είναι οι μόνοι κλάδοι που διαπραγματεύονται στο κόκκινο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,2% στις 16.765 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.734 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.581 με άνοδο 0,1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,2% στις 30.466 μονάδες.  
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,1% στις 10.116 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν και τα futures των δεικτών της Wall Street.

Ισχυρά κέρδη στην Ασία

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, με το Χονγκ Κονγκ να ηγείται των κερδών.
Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται στο προσκήνιο μετά την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed, όταν η τελευταία σηματοδότησε ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός επιβραδύνεται, σχολιάζει η Barron's.
Εκτός από την Ιαπωνία, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια βρέθηκαν σε θετικό έδαφος την Πέμπτη, με τη Σαγκάη, τη Σεούλ, το Σίδνεϊ, την Ταϊπέι, την Τζακάρτα, τη Μανίλα, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ να σημειώνουν άνοδο.
Το Τόκιο έκλεισε με πτώση σχεδόν 0,5%, επιβαρυμένο από την ενίσχυση του γεν, με το νόμισμα να ενισχύεται από τις προσδοκίες γύρω από τη νομισματική πολιτική της Fed και να κερδίζει περισσότερο από 1,2%.
Το Χονγκ Κονγκ και η Σεούλ ηγήθηκαν των περιφερειακών κερδών σε ολόκληρη την Ασία, με τον Hang Seng να κλείνει με άνοδο άνω του 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης