Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Ulyanov (Ρώσος Διπλωμάτης): Η Φινλανδία θα είναι το πρώτο θύμα σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Mikhail Ulyanov (Ρώσος Διπλωμάτης): Η Φινλανδία θα είναι το πρώτο θύμα σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ
H είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ώθησε τη Ρωσία να λάβει αντίποινα
Η Ρωσία δεν βλέπει κανένα όφελος για τη Φινλανδία από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας, αυτή η χώρα θα υποφέρει πρώτη, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Mikhail Ulyanov.
Όπως σημείωσε ο διπλωμάτης, η Ρωσία παραδοσιακά θεωρούσε τη γείτονά της ως μια «ουδέτερη και, γενικά, φιλική χώρα» με την οποία έχει σχέσεις καλής γειτονίας.
Ωστόσο, η είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ώθησε τη Ρωσία να λάβει αντίποινα - ιδίως, να αποφασίσει την επανίδρυση των στρατιωτικών περιοχών του Λένινγκραντ και της Μόσχας.
Δηλαδή, θα υπάρχουν πάντα μέτρα αντιποίνων.
Απλώς δεν καταλαβαίνω πώς ωφελείται η Φινλανδία από αυτό. Ζήσαμε ήρεμα, ειρηνικά και ξαφνικά βρεθήκαμε μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ως αναπόσπαστο μέρος της συμμαχίας, αλλά είναι γείτονες με εμάς, και ο Θεός φυλάξοι, εάν υπάρξει κάποια επιδείνωση, τότε η ίδια η Φινλανδία θα υποφέρει πρώτα.
Πραγματικά δεν θα το ήθελα, φυσικά», είπε ο Mikhail Ulyanov.
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Φινλανδία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, βάσει της οποίας ο αμερικανικός στρατός θα έχει πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Φινλανδίας.
«Αυτό είναι ήδη μια σοβαρή πρόκληση», τόνισε ο Mikhail Ulyanov.
Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023 και στα μέσα Δεκεμβρίου η Φινλανδία υπέγραψε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας.
Μετά από αυτό, ο Πρέσβης της Φινλανδίας, Antti Helanter, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αναπάντητη τη συσσώρευση του στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στα σύνορά της και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιθετικής αποφάσεις της Φινλανδίας.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin, όλες οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιλυθεί εδώ και καιρό, δεν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα εμφανιστούν νέα προβλήματα.
Η Ρωσία θα αρχίσει να δημιουργεί τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ και να συγκεντρώνει ορισμένες στρατιωτικές μονάδες εκεί, προειδοποίησε ο αρχηγός του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης