Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: ΗΠΑ – ΕΕ αλλάζουν στάση στην Ουκρανία και αποδέχονται σιωπηρά παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Politico: ΗΠΑ – ΕΕ αλλάζουν στάση στην Ουκρανία και αποδέχονται σιωπηρά παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη «μετατοπίζουν αθόρυβα την εστίασή τους» στην Ουκρανία επισημαίνει το Politico
Σχετικά Άρθρα
Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλάζουν σταδιακά τον στόχο τους από τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας, στη βελτίωση της θέσης της σε οποιεσδήποτε πιθανές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο πηγές.
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη «μετατοπίζουν αθόρυβα την εστίασή τους» στην Ουκρανία και συζητούν μια μετάβαση σε μια πιο αμυντική στάση μετά την πρόσφατη αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Μια τέτοια διαπραγμάτευση πιθανότατα θα σήμαινε παραχώρηση τμημάτων της Ουκρανίας στη Ρωσία», ανέφερε η εφημερίδα.

Πολιτικός κίνδυνος για Biden

«Αυτές οι συζητήσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκινούν, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει δημόσια λόγω του πολιτικού κινδύνου για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden δήλωσε στο Politico ένας αξιωματούχος του Κογκρέσου.
Η κυβέρνηση Biden «επικεντρώνεται επίσης στο να αναστήσει γρήγορα την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας για να προμηθεύσει τον απελπιστικά απαραίτητο οπλισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι συζητήσεις με την Ουκρανία σχετικά με την επανατοποθέτηση σε αμυντική στάση βοηθήθηκαν επίσης από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες θα καταστήσουν πιο δύσκολο για την Ουκρανία να προχωρήσει στην επίθεση τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, δήλωσε αξιωματούχος.

Το αφήγημα της ΕΕ


Το Politico είπε ότι για τον Biden, η ουκρανική σύγκρουση εν μέσω μιας σκληρής προεκλογικής εκστρατείας «θα αποδειχθεί δύσκολη στην καλύτερη περίπτωση», ανέφερε η έκθεση.
Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τη εσπευσμένη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ για να «θέσει τους Ουκρανούς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να διαπραγματευτούν» με τη Μόσχα, σύμφωνα με το Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης