Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το τελικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

ΗΠΑ: Το τελικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε προηγουμένως ότι με αυτό το πακέτο θα εξαντλήσει τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για να στηρίξει το Κίεβο
Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν στρατιωτική βοήθεια 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken.
Χαρακτήρισε το εν λόγω πακέτο τελικό.
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε προηγουμένως ότι με αυτό το πακέτο θα εξαντλήσει τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για να στηρίξει το Κίεβο.
Δεν θα υπάρξουν νέες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ο Blinken διευκρίνισε ότι η βοήθεια περιλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας NASAMS, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, βλήματα πυροβολικού 155 και 105 mm, αντιαρματικά συστήματα πυραύλων Javelin, TOW και AT-4, καθώς και πάνω από 15 εκατομμύρια βλήματα πυρομαχικών φορητών όπλων .


Έκκληση Blinken στο Κογκρέσο


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει γρήγορα το αίτημα του Λευκού Οίκου για 61 δισ. δολάρια υπέρ της Ουκρανίας.
Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της δικής τους πολεμικής ετοιμότητας και της αποστολής όπλων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει τώρα κεφάλαια ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία και ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει τα δικά της αποθέματα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ζήτησε το φθινόπωρο περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και για ενέργειες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης