Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στους ταραξίες της Μέσης Ανατολής

Biden (ΗΠΑ): Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στους ταραξίες της Μέσης Ανατολής
Ο Biden ανέφερε ότι θα υπάρξουν περισσότερες απαντήσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν πιο «αδιάκριτα πλήγματα», ως απάντηση μια σειρά επιθέσεων από ένοπλες ομάδες που «οργίζονται» για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.
«Ομάδες πολιτοφυλακής που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν έχουν διαπράξει μια σειρά επιθέσεων εναντίον προσωπικού και εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και τη Συρία», έγραψε ο Joe Biden σε επιστολή του.
«Αυτές οι επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης στην Αεροπορική Βάση Ερμπίλ από την Kataib Hezbollah που συνδέεται με το Ιράν και τις συνδεδεμένες ομάδες, προκάλεσαν τραυματισμούς στο προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών και έθεσαν σε σοβαρή απειλή τη ζωή τόσο του προσωπικού των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και των δυνάμεων του συνασπισμού».
Eπιπλέον, ο Biden ανέφερε ότι θα υπάρξουν περισσότερες απαντήσεις.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναλάβουν περαιτέρω δράση, όπως είναι απαραίτητο και κατάλληλο, για την αντιμετώπιση περαιτέρω απειλών ή επιθέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης