Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προαναγγελία αντιποίνων – Ρώσοι αναλυτές: Θα χτυπήσουμε το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond ως απάντηση στην επίθεση Κριμαίας

Προαναγγελία αντιποίνων –  Ρώσοι αναλυτές: Θα χτυπήσουμε το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond ως απάντηση στην επίθεση Κριμαίας
Μετά την καταστροφή του ρωσικού μεγάλου αποβατικού πλοίου Novocherkassk στην Κριμαία, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει χτυπώντας βρετανικό πολεμικό πλοίο, υποστηρίζουν Ρώσοι αναλυτές 
Το Λονδίνο προειδοποιήθηκε για την «υπερβολική εμπλοκή» του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Μετά την καταστροφή του ρωσικού μεγάλου αποβατικού πλοίου Novocherkassk στην Κριμαία, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει χτυπώντας βρετανικό πολεμικό πλοίο.
Ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladiimir Putin για την κατάσταση με το μεγάλο αποβατικό πλοίο Novocherkassk.
Αυτό υποδηλώνει ότι η απάντηση της Ρωσίας στην επίθεση θα ακολουθήσει σύντομα, γράφει στην Pravda η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εκείνο που πραγματοποίησε την επίθεση στις 26 Δεκεμβρίου στο Novocherkassk.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους και χρησιμοποίησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου σε δορυφορική αναγνώριση και καθοδήγηση στόχων.
Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε μόνο να πατήσει το κουμπί.
«Αυτή η τελευταία καταστροφή του ναυτικού του Putin δείχνει ότι όσοι πιστεύουν πως υπάρχει αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνουν λάθος.
Δεν έχουν παρατηρήσει ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το 20% του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει καταστραφεί», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps.

Βρετανική εμπλοκή

Σύμφωνα με τον Shapps, «η κυριαρχία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα αμφισβητείται τώρα».
Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνουν ότι η Βρετανία όντως συμμετείχε στην επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας.
Ο βρετανός υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις James Heappey αναφέρθηκε επίσης στο μέγεθος της συμμετοχής της Βρετανίας σε επιθέσεις στη Ρωσία.
Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μαθαίνει από πληροφορίες που μοιράζεται μαζί του η Ουκρανία.
Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν δεδομένα που ελήφθησαν από παραβιασμένο ρωσικό εξοπλισμό.
«Η Ουκρανία χρησιμοποιεί συστηματικά έναν συνδυασμό πληροφοριών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που έδωσε η Δύση για να εξαλείψει τις ρωσικές θέσεις ανεφοδιασμού και την κεντρική διοίκηση», είπε επίσης ο Heappey.
Η Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του πρεσβευτή της στο Λονδίνο ότι η Βρετανία είναι «πολύ βαθιά» εμπλεκόμενη στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δραματική κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα Deborah Bronnert κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στο στόχαστρο το αντιτορπιλικό HMS Diamond


Εν τω μεταξύ, το αντιτορπιλικό HMS Diamond φρουρεί στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με το Fitzroy Magazine, η Ρωσία θα πρέπει να αυξήσει σοβαρά τα στοιχήματα στο παιχνίδι.
Η Ρωσία μπορεί να καταστήσει σαφές στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πρέπει να πληρώσει με τον δικό της στόλο για επιθέσεις στη Ρωσία. Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει όπλα κατά των πλοίων στους αντάρτες Houthi και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν το αντιτορπιλικό Diamond του Βασιλικού Ναυτικού.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian.
Από την πλευρά του ο πολιτικός επιστήμονας Yuri Baranchik, που υποστηρίζει αυτήν την ιδέα, προτείνει τη Ρωσία να το κάνει μόνη της, να απογειώσει «δύο MiG-31 ή δύο Tu-22M2/TU-22M2M και να χτυπήσει τους Βρετανούς με δύο πυραύλους Kinzhal».
Ο Baranchik, πιστεύει ότι η κατάσταση έχει πάει πολύ μακριά καθώς η Δύση προχωρά σε χτυπήματα στη ναυτική συνιστώσα της ρωσικής πυρηνικής τριάδας στον Βόρειο Στόλο, λαμβάνοντας υπόψη την ομοιότητα των συνθηκών όσον αφορά το εύρος καταστροφής.
Η κατάσταση με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας μπορεί μόνο να γίνει πιο περίπλοκη, καθώς η γεωγραφική θέση της Κριμαίας επιτρέπει στα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να παρακολουθούν κάθε κίνηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να παρακολουθούν κάθε ραδιοφωνικό μήνυμα στη χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης