Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστηριώδης «δαίμονας» στοιχειώνει τους Αμερικανούς στρατιώτες σε Συρία, Ιράκ και τους οδηγεί στον θάνατο - Πώς ευθύνονται τα όπλα

Μυστηριώδης «δαίμονας» στοιχειώνει τους Αμερικανούς στρατιώτες σε Συρία, Ιράκ και τους οδηγεί στον θάνατο - Πώς ευθύνονται τα όπλα
Η έρευνα διαπίστωσε ότι πολλά από τα στρατεύματα που στάλθηκαν για να βομβαρδίσουν το Ισλαμικό Κράτος το 2016 και το 2017 επέστρεψαν στις ΗΠΑ και υπέφεραν από εφιάλτες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν παραισθήσεις
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει έναν τεράστιο εχθρό εντός των κόλπων του.
Η κρίση στην ψυχική υγεία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αυξάνεται και οι αυτοκτονίες έχουν γίνει η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου του στρατιωτικού προσωπικού της.
Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι ο κύριος λόγος πίσω από τις ψυχικές ασθένειες είναι η έκθεση στην πυροδότηση του όπλου. 
Η μελέτη δείχνει ότι και μόνο η πυροδότηση των όπλων μπορεί να το προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες σε όσους τα χρησιμοποιούν...
Έρευνες από τους New York Times αποκάλυψαν παράλληλα, ότι πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες που πραγματοποίησαν πολλές βολές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία ανέπτυξαν «μυστήρια, ψυχικά και σωματικά προβλήματα που καταστρέφουν την ίδια τη ζωή». Όμως, ο σαστισμένος στρατός που τα είχε χάσει, πάλεψε να καταλάβει που βρισκόταν το λάθος.
Η έρευνα διεξήχθη στο Alpha Battery, στο 1ο τάγμα, 11th Marines , όταν τα στρατεύματα επέστρεψαν στο σπίτι «αισθανόμενοι καταρρακωμένοι». Παρόμοια συμπτώματα παρουσίασαν και οι άλλες μονάδες πυροβολικού σε ναυτικό και πεζικό.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι πολλά από τα στρατεύματα που στάλθηκαν για να βομβαρδίσουν το Ισλαμικό Κράτος το 2016 και το 2017 επέστρεψαν στις ΗΠΑ και υπέφεραν από εφιάλτες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν παραισθήσεις.
Οι Πεζοναύτες, γνωστοί για την αξιοπιστία τους, γύρισαν και πολλοί κατέληξαν να μείνουν πλέον άστεγοι.
Ένας τρομακτικός αριθμός ανθρώπων οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία ή επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν...
Τα συμπτώματα αποδίδονταν σε διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Δύο πρόσφατες μελέτες του Πολεμικού Ναυτικού, επανέλαβαν επίσης παρόμοια ευρήματα μετά από εξέταση των αρχείων περισσότερων από 2 εκατομμυρίων μελών της υπηρεσίας και βετεράνων. 
Οι μελέτεςκατέληξαν ότι όσοι ήταν σε τομείς με μεγαλύτερη έκθεση σε εκρήξεις, είχαν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, ημικρανίες, προβλήματα κατάχρησης ουσιών, άνοια και αρκετές ψυχιατρικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης