Τελευταία Νέα
Διεθνή

Palomeros (Πρώην αρχηγός της Γαλλικής πολεμικής Αεροπορίας): Τρομερός χειμώνας για Ουκρανία, θα υποστεί και άλλες ήττες από Ρωσία

Palomeros (Πρώην αρχηγός της Γαλλικής πολεμικής Αεροπορίας): Τρομερός χειμώνας για Ουκρανία, θα υποστεί και άλλες ήττες από Ρωσία
Για τον Palomeros, το Κίεβο βρίσκεται μπροστά σε μια «τρομερή» περίοδο, με μεγάλες πιθανότητες να υποστεί ακόμη περισσότερες ήττες
Σχετικά Άρθρα
Οι ειδικοί του ΝΑΤΟ καθιστούν ολοένα και πιο ξεκάθαρη την απελπισία τους για το μέλλον της Ουκρανίας.
Απόστρατος Γάλλος στρατιωτικός δήλωσε ότι ο χειμώνας θα είναι «τρομερός» για τους Ουκρανούς, χωρίς προσδοκίες για στρατιωτικές επιτυχίες επί των Ρώσων.
Ο Jean-Paul Palomeros, πρώην αρχηγός του επιτελείου της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε γαλλικό κανάλι ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι για την ουκρανική στρατιωτική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είναι αποδυναμωμένες και θα έχουν πολλές δυσκολίες να πετύχουν κέρδη στο πεδίο της μάχης, γι' αυτό το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι Ουκρανοί είναι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις τους χωρίς να χάσουν ακόμη περισσότερα εδάφη.
Για τον Palomeros, το Κίεβο βρίσκεται μπροστά σε μια «τρομερή» περίοδο, με μεγάλες πιθανότητες να υποστεί ακόμη περισσότερες ήττες. Οι τρέχουσες συνθήκες της χώρας δεν την ευνοούν στις μάχες, πιστεύει ο πρώην ανώατατος αξιωματικός, καλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη να στείλουν περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό.


«Να μην αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει»


Σύμφωνα με τον Palomeros, η Ευρώπη αποτυγχάνει να βοηθήσει την Ουκρανία κατάλληλα. Δηλώνει ότι είναι καιρός οι Ευρωπαίοι να συνδυάσουν τις υποστηρικτικές τους ενέργειες με τα ενθαρρυντικά τους λόγια, αυξάνοντας σημαντικά τα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας και κάνοντας τις δυνάμεις του Κιέβου σε θέση να συνεχίσουν να πολεμούν παρά όλες τις δυσκολίες.
Για τον Palomeros, η Ευρώπη απλώς «δεν μπορεί να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει».
«Οι Ουκρανοί θα ζήσουν έναν τρομερό χειμώνα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας. Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τις θέσεις που έχουν αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να ελπίζουμε για τα καλύτερα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να επενδύσουν καλύτερα και περισσότερα εάν θέλουν να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία.
Προς το παρόν, αυτό δεν γίνεται.
Το μήνυμα είναι σαφές: τώρα πρέπει να ταιριάξουμε τα λόγια με τις πράξεις Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει», είπε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πώς ο γαλλικός στρατός δεν αντιτίθεται στον ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.
Υποστηρίζει ανοιχτά την πολιτική στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και καλεί τις δυτικές δυνάμεις να αυξήσουν περαιτέρω τις δαπάνες τους για την Ουκρανία.
Έτσι, λέγοντας ότι το Κίεβο βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, ο Palomeros δεν έχει καμία πρόθεση να αποθαρρύνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία – απλώς είναι ρεαλιστής και δείχνει ότι, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη Ρωσία .
Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αυξανόμενη κριτική άποψη σχετικά με τον ρόλο της Ευρώπης στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης