Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel για Schaeuble: Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους

Merkel για Schaeuble: Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους
Ο Schaeuble απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών
Σχετικά Άρθρα
Για έναν από τους σημαντικούς πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, έκανε λόγο η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, αναφερόμενη στον Wolfgang Schaeuble, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.
«Ήταν ο πολιτικός μου δάσκαλος, η άγκυρα του υπουργικού μου συμβουλίου» τόνισε η Merkel ενώ εξαίροντας την προσωπικότητα του πρώην στενού της συνεργάτη, έγραψε σε δήλωσή της: «Θρηνώ την απώλεια ενός πολιτικού που διαμόρφωσε τη χώρα μας με πολλούς τρόπους... Ο Schaeuble ήταν ένας από τους "αρχιτέκτονες" της γερμανικής επανένωσης, ήταν πρωτοπόρος της γαλλογερμανικής φιλίας και ένας παθιασμένος Ευρωπαίος».
Ως υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Οικονομικών, ο Schaeuble ήταν ο θεμέλιος λίθος του υπουργικού της συμβουλίου. «Οι συνομιλίες που είχαμε πάντα με ενέπνεαν πνευματικά», υποστήριξε η τέως Καγκελάριος της Γερμανίας.
Και πρόσθεσε: «Θαύμαζα την πειθαρχία του, και ως προς τον εαυτό του, την οποία έδειξε όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από απόπειρα δολοφονίας... Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης