Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall - Μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του ο S&P 500 +0,14%, ο Nasdaq +0,16%

Θετικά πρόσημα στη Wall - Μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του ο S&P 500 +0,14%, ο Nasdaq +0,16%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, με τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street να κινείται πρόσω ολοταχώς προς νέα ιστορικά υψηλά.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,3% στις 37.656 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,14% στις 4.781 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,16% στις 15.099 μον.
89_3.JPG
Όπως προειπώθηκε, το κλείσιμο της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου 2027 έθεσε τον S&P 500 μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 4.796 μον., το οποίο είχε επιτευχθεί τον Ιανουάριο του 2022.
Nasdaq-100, εν τω μεταξύ, έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Την ίδια στιγμή, με μόλις τρεις συνεδριάσεις να απομένουν για το τέλος του έτους, ο Dow και ο S&P 500 είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν το 2023 υψηλότερα κατά 13% και 24%, αντίστοιχα.
Ο δε Nasdaq Composite έκανε άλμα 44%, λόγω των mega-cap τεχνολογικών εταιρειών και της φρενίτιδας την οποία προκάλεσε η τεχνητή νοημοσύνη.
Οι μετοχές διανύουν μια εξαιρετική εορταστική περίοδο, ένα Santa Rally…
«Κλίνουμε ότι οι αγορές κορυφώσουν πριν από την Πρωτοχρονιά, δεδομένης της ισχύος του Δεκεμβρίου (αύξηση +5%)» δήλωσε ο Tom Lee της Fundstrat σε σημείωμα προς τους πελάτες του.
«Δεδομένης της απόδοσης των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων και της ιδέας «ποτέ μη σορτάρετε μια βαρετή αγορά», βλέπουμε μετατόπιση προς υψηλότερα επίπεδα στις τελευταίες ημέρες του 2023».
Παρά το αισιόδοξο κλίμα στη Wall Street, ο Scott Wren, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς στο Wells Fargo Investment Institute, προειδοποίησε ότι η αγορά μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξη, ειδικά εάν η Federal Reserve μειώσει τα επιτόκια αργότερα από το αναμενόμενο.
Η αγορά τιμολογεί πιθανότητα μεγαλύτερη από 70% σε ό,τι αφορά την επικείμενη μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Συγκρατημένη άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές οδεύοντας προς το τέλος του 2023, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την Κίνα έδωσαν ώθηση στην εξόρυξη, ενώ τα κέρδη της Wall Street εν μέσω της συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο, βοήθησε στην άνοδο των μετοχών τεχνολογίας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,21% στις 16.742 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 7.724 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.571 με άνοδο 0,04%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 30.421 μονάδες.
99_2.JPG
Οι πρώτες ύλες ήταν μεταξύ των κερδισμένων, σημειώνοντας άνοδο 0,4%, καθώς οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων και του σιδηρομεταλλεύματος ενισχύθηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα βελτιώθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ η ενέργεια ενισχύθηκε 0,6%.
Ο τεχνολογικός κλάδος σημείωσε άλμα 0,7%, ακολουθώντας την άνοδο των αντίστοιχων της Wall Street.
Κρατώντας χαμηλά τα κέρδη, οι τηλεπικοινωνίες και οι ασφαλιστές υποχώρησαν κατά 0,4% έκαστος.
Ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι μικρός, καθώς οι συναλλασσόμενοι επιστρέφουν από τις παρατεταμένες διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ απομένουν μόνο λίγες ημέρες διαπραγμάτευσης για το 2023.
Στο ταμπλό, η Bayer σημείωσε άνοδο 1,7% αφού ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων-παρασιτοκτόνων ανακοίνωσε ότι κέρδισε τη δίκη σε αγωγή που κατέθεσε ένας άνδρας από την Καλιφόρνια, ο οποίος δήλωσε ότι εμφάνισε καρκίνο από την έκθεση στο ζιζανιοκτόνο της Roundup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης