Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όπλο της Κολάσεως: Οι ΗΠΑ τρομοκρατήθηκαν από τα ρωσικά φλογοβόλα συστήματα TOS «Solntsepok» - Το κύμα έκρηξης τα κάνει όλα σκόνη

Όπλο της Κολάσεως: Οι ΗΠΑ τρομοκρατήθηκαν από τα ρωσικά φλογοβόλα συστήματα TOS «Solntsepok» - Το κύμα έκρηξης τα κάνει όλα σκόνη
Ο Suchiu τονίζει ότι πολλοί στόχοι γίνονται πρακτικά σκόνη μετά από χτυπήματα από τέτοια συστήματα
Τα χτυπήματα από ρωσικά βαριά φλογοβόλα συστήματα TOS "Solntsepok" στο πεδίο της μάχης αφήνουν πίσω τους μόνο καταστροφές και σκόνη, όπως αναφέρει ο στρατιωτικός παρατηρητής Peter Suchiu σε άρθρο του για το The National Interest.
Επισημαίνει ότι το κύμα έκρηξης από τα συγκεκριμένα συστήματα, είναι ικανό να καταστρέψει όλα τα έμβια όντα στην πληγείσα ακτίνα και η υψηλή θερμοκρασία της έκρηξης οδηγεί σε σημαντικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα.
"Εκτός από το γεγονός ότι το κύμα έκρηξης τους σκοτώνει όλους στην ακτίνα που σημειώνεται η έκρηξη, η θερμότητα από την έκρηξη του βλήματος μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα, ανάφλεξη καυσίμων και λιπαντικών, καθώς και πυροδότηση πυρομαχικών».
Ο Suchiu τονίζει ότι πολλοί στόχοι γίνονται πρακτικά σκόνη μετά από χτυπήματα από τέτοια συστήματα.
Σημειώνεται ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το Solntsepok στην Ουκρανία για να πολεμήσει εχθρικές μονάδες που χρησιμοποιούν κτίρια ως καταφύγια.
Ο Vitaly Melnichenko, ένας αιχμάλωτος στρατιώτης της 56ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλεσε το Solntsepok το πιο τρομερό όπλο που είχε συναντήσει ποτέ.
Το TOS-1A "Solntsepek", που αναπτύχθηκε με βάση το TOS-1 "Buratino" το 2001, έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα, κτίρια, οχυρώσεις σε απόσταση έως και έξι χιλιομέτρων.
Μία ομοβροντία των 24 πυραύλων, κάθε ένας από τους οποίους ζυγίζει 214 κιλά, καλύπτει περιοχή έως 40 τετραγωνικών μέτρων. 
defcec6e6fc70e98.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης