Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι πολίτες της ΕΕ πληρώνουν ολόκληρο το τέλος για ρωσική visa από τις 25/12

Ρωσία: Οι πολίτες της ΕΕ πληρώνουν ολόκληρο το τέλος για ρωσική visa από τις 25/12
Η Ρωσία έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες για την απλουστευμένη έκδοση θεωρήσεων με αυτές τις οντότητες, αλλά αυτές είχαν de facto παγώσει το 2022
Οι πολίτες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση για ρωσική βίζα, θα πρέπει να καταβάλλουν το τέλος της βίζας στο ακέραιο από τις 25 Δεκεμβρίου, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Αυτό ισχύει για τους κατοίκους της Δανίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα.
Η Ρωσία έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες για την απλουστευμένη έκδοση θεωρήσεων με αυτές τις οντότητες, αλλά αυτές είχαν de facto παγώσει πέρυσι.
"Ακολουθώντας το παράδειγμα των συμβατικών εταίρων, μεταβαίνουμε από τα τέλη θεώρησης, που προβλέπονται από τις προαναφερθείσες διεθνείς συνθήκες, σε ένα τιμολόγιο, που προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία.
Στο εξής, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο το τέλος θεώρησης, συμπεριλαμβανομένου πρόσθετου τέλους ανάλογα με το επείγον και τον αριθμό των εισόδων που χορηγεί η θεώρηση", δήλωσε το υπουργείο.
"Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πλευρά, η Ρωσία θα συνεχίσει να εφαρμόζει εν μέρει ορισμένες διατάξεις των προαναφερόμενων συμφωνιών, οι οποίες σχετίζονται με απλουστευμένες διαδικασίες θεώρησης <...> για ορισμένες κατηγορίες ευρωπαίων αιτούντων", αναφέρει η ανακοίνωση.
"Για παράδειγμα, οι προτιμησιακοί όροι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται σε επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με επιστημονικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, μαθητές, φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και ορισμένα άλλα άτομα".
"Στόχος του ομοσπονδιακού νόμου είναι να συγχρονιστούν οι ρωσικοί κανόνες για τα τέλη θεώρησης με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία", πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης