Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βίντεο από τη βύθιση του ρωσικού πλοίου Novocherkassk από τους Ουκρανούς - Ενημερώθηκε ο Putin

Βίντεο από τη βύθιση του ρωσικού πλοίου Novocherkassk από τους Ουκρανούς - Ενημερώθηκε ο Putin
Ο Ουκρανός πρόεδρος εντωμεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η Ρωσία απέκτησε ένα ακόμα πλοίο «στον υποθαλάσσιο στόλο της Μαύρης Θάλασσας»

Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι ένα από τα πολεμικά της πλοία υπέστη σοβαρές ζημιές σε ουκρανική επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας, καθώς το Κίεβο δήλωσε ότι η ουκρανική αεροπορία διέλυσε το αποβατικό πλοίο Novocherkassk στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος εντωμεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η Ρωσία απέκτησε ένα ακόμα πλοίο «στον υποθαλάσσιο στόλο της Μαύρης Θάλασσας».

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό το πλοίο μετέφερε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής, τα οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί συχνά αστον πόλεμο, ενώ η επίθεση διεξήχθη με τη βοήθεια πυραύλων κρουζ, όπως ανέφερε η πολεμική αεροπορία στο Telegram. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφεται μία έκρηξη και φλόγες.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladmir Putin ενημερώθηκε για την επίθεση και τις ζημιές στο πλοίο από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Shoigu.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε στον Πούτιν ότι το πλοίο «υπέστη ζημιές τη νύχτα κατά τη διάρκεια μίας επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με τη συνδρομή πυραύλων κρουζ» στην πόλη Φεοντόσια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης