Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεύρυνε τα κέρδη της η Wall - Στο +0,42% ο S&P 500, o Nasdaq +0,54%

Διεύρυνε τα κέρδη της η Wall - Στο +0,42% ο S&P 500, o Nasdaq +0,54%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς βαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του 2023.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση 0,43% στις 37.545 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,42% στις 4.774 μον. ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,54% στις 15.074 μον.
8δσ.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Intel κέρδισε +2%, καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση προσέφερε επιδότηση 3,2 δισ. δολ. για την ανέγερση εργοστασίου κατασκευής ημιαγωγών ύψους 25 δισ. δολ.
Επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα Manchester United σημείωσε αύξηση 1,7% μετά τις φήμες πως ο δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe κινείται για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της.

Υπενθυμίζεται πως η Wall Street καταγράφει κέρδη για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες, με τον S&P 500 να βρίσκεται μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του.
Οι επενδυτές πήραν θάρρος μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Federal Reserve πως το 2024 θα είναι έτος μειώσεων επιτοκίων.
Ο Tom Lee, επικεφαλής έρευνας στο Fundstrat, σημείωσε ότι η έκθεση PCE Νοεμβρίου, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, έδειξε «ότι ο πληθωρισμός πέφτει σαν βράχος».

Στα μάκρο, αύξηση κατά 4,8% σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών σε εθνικό ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller.
Πρόκειται για άλμα από την ετήσια αύξηση 4% του Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί την ισχυρότερη ετήσια άνοδο εντός 2023.
Η ενίσχυση των τιμών των κατοικιών ήρθε παρά την απότομη άνοδο των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων τον Οκτώβριο.
Το μέσο επιτόκιο του 30ετούς σταθερού δανείου ξεπέρασε το 8% στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Mortgage News Daily.
Ξεχωριστή έκθεση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Χρηματοδότησης Στέγασης / Federal Housing Finance Agency έδειξε επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 0,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα και 6,3% στο τελευταίο 12μηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης