Διεθνή

Συνεχίζουν τις business οι Ισραηλινοί, παρά τον πόλεμο – Δίνουν επιχορήγηση 3,2 δισ. στην Intel να χτίσει εργοστάσιο τσιπ στο νότιο Ισραήλ

Συνεχίζουν τις business οι Ισραηλινοί, παρά τον πόλεμο – Δίνουν επιχορήγηση 3,2 δισ. στην Intel να χτίσει εργοστάσιο τσιπ στο νότιο Ισραήλ
Εκτός από την επιχορήγηση που ανέρχεται στο 12,8% της συνολικής επένδυσης, η Intel δεσμεύτηκε επίσης να αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες αξίας 60 δισεκατομμυρίων σέκελ (16,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από Ισραηλινούς προμηθευτές
Η κυβέρνηση του Ισραήλ συμφώνησε να δώσει στην Intel επιχορήγηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο εργοστάσιο τσιπ αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάζει να κατασκευάσει στο νότιο Ισραήλ.
Η είδηση έρχεται καθώς το Ισραήλ παραμένει εγκλωβισμένο σε πόλεμο με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Hamas.
Το σχέδιο επέκτασης για το Kiryat Gat αποτελεί «σημαντικό μέρος των προσπαθειών της Intel να προωθήσει μια πιο ανθεκτική παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες και προγραμματισμένες κατασκευαστικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η Intel σε δήλωση.
Εκτός από την επιχορήγηση που ανέρχεται στο 12,8% της συνολικής επένδυσης, ο κατασκευαστής τσιπ δεσμεύτηκε επίσης να αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες αξίας 60 δισεκατομμυρίων σέκελ (16,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από Ισραηλινούς προμηθευτές την επόμενη δεκαετία, ενώ η νέα εγκατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει πολλά χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Συνολική επένδυση

Η Intel λειτουργεί τέσσερις εγκαταστάσεις ανάπτυξης και παραγωγής στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου παραγωγής στο Kiryat Gat, και απασχολεί σχεδόν 12.000 άτομα στη χώρα.
Τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε ότι η Intel θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο τσιπ 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αλλά η Intel μέχρι τώρα είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει την επένδυση.
Ωστόσο, η Intel είπε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την επέκταση του χώρου, συμπεριλαμβανομένων καθαρών δωματίων και κτιρίων υποστήριξης.
Σημαντικό μέρος των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένης της χύτευσης των πασσάλων και των πρώτων ορόφων, έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης