Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικό, έρχεται το τέλος: Οι ΗΠΑ αποδέχονται νίκη Ρωσίας, σχεδιάζουν κατάρρευση Ουκρανίας - Στους Ρώσους η Marinka

Συγκλονιστικό, έρχεται το τέλος: Οι ΗΠΑ αποδέχονται νίκη Ρωσίας, σχεδιάζουν κατάρρευση Ουκρανίας - Στους Ρώσους η Marinka
Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί – Αναζητούν οι ΗΠΑ τρόπο διαφυγής - Advanced: Οι ΗΠΑ έχουν ένα σαφές σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευσή της
(upd26) Όσο περνάει ο χρόνος μετά την πλήρη αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών έρχονται στο φως συγκλονιστικά νέα…
Μετά από 389.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς και 230 δισεκ. δολάρια… βοήθεια στην Ουκρανία από την συλλογική δύση, οι ΗΠΑ που σχεδίασαν αυτό τον πόλεμο… ετοιμάζουν το τέλος της Ουκρανίας…
Οι ΗΠΑ παρασκηνιακώς αποδέχονται ότι η Ρωσία νίκησε, μπορεί δημόσια να δηλώνουν υποστηρικτές της Ουκρανίας αλλά στο παρασκήνιο αναγνωρίζουν την πραγματικότητα.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί κατανοούν ότι η Δύση θα αφήσει την Ουκρανία να καταρρεύσει…
Σε στρατιωτικό επίπεδο… η προέλαση των ρώσων είναι συγκλονιστική.
Με εξαίρεση τις απώλειες που είχαν στην Avdiivka αλλά τελικά κέρδισαν οι ρώσοι… σε όλες τις περιοχές που προελαύνουν οι απώλειες είναι ελάχιστες.
Σε 5 εβδομάδες οι ρώσοι σχεδόν έχουν ανακτήσει όσα εδάφη έχασαν από τους Ουκρανούς σε 6 μήνες αντεπίθεσης… αυτό είναι συγκλονιστικό που αποδεικνύει την καθαρή υπεροχή των ρώσων…
Μόνο στα πυρά πυροβολικού οι Ουκρανοί λόγω ελλείψεων ρίχνουν την ημέρα 3.500 ενώ οι ρώσοι πάνω από 16.000 βλήματα όλων των διαμετρημάτων ημερησίως…
Ωστόσο και οι ρώσοι έχουν απώλειες,, μια Ουκρανική επίθεση στο λιμάνι Feodosia στην Κριμαία, κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο το Novocherkask.

Απελευθέρωση Marinka

Την ίδια στιγμή πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη Marinka.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, μονάδες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απελευθέρωσαν τον οικισμό Marinka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα, σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν πέντε επιθέσεις
και επικράτησαν των στρατιωτών και του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Seversk, Krasnoe, Dyleevka και Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το απόγευμα της Τρίτης, 26/12 και ο Zaluzhny αναγνώρισε την συντριπτική ήττα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Marinka με τις δυνάμεις όπως είπε να έχουν αποσυρθεί.
Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «η πόλη πια δεν υπάρχει».

Shoigu (Ρώσος υπουργός Άμυνας): Στόχος επετεύχθη - Σταματήσαμε την ουκρανική αντεπίθεση

Ο στόχος για το 2023 στην Ουκρανία επιτεύχθηκε υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός κατάφερε να σταματήσει την ουκρανική αντεπίθεση και παράλληλα να επεκτείνει την παρουσία του σε ολοένα και περισσότερα εδάφη.
«Οι κύριες προσπάθειες τον περασμένο χρόνο επικεντρώθηκαν στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο κύριος στόχος ήταν να σταματήσει η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που διακήρυξαν τόσο έντονα η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ.
Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ματαιώσουν την ουκρανική αντεπίθεση χάρη στην αποτελεσματική κατασκευή αμυντικών γραμμών, στην αξιοπιστία του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και στις αποφασιστικές ενέργειες των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών.
Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει όλο και πιο πλεονεκτικές θέσεις και επεκτείνει τα εδάφη υπό τελούν υπό τον έλεγχό του σε όλες τις κατευθύνσεις στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει συνεχώς πιο πλεονεκτικές θέσεις και επεκτείνει τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό του προς όλες τις κατευθύνσεις.
Προχωρούμε με συνέπεια προς την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της ειδικής επιχείρησης» υπογράμμισε ο Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο Putin για την ουκρανική αεροπορική επίθεση στην Κριμαία.

Ουκρανική επίθεση στο λιμάνι Feodosia στην Κριμαία - Στάχτη το ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkask

Επίθεση στο λιμάνι Feodosia στην Κριμαία εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 26/12 τα ξημερώματα η ουκρανική πολεμική αεροπορία, η οποία ανακοίνωσε ότι καταστράφηκε το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Novocherkask.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Mykola Oleshchuk συνεχάρη τους Ουκρανούς πιλότους, αναφέροντας πως καταστράφηκε το μεγάλο αποβατικό Novocherkask, το οποίο κατά πληροφορίες του Κιέβου, μετέφερε ιρανικά drones.
Ο Oleshchuk ευχαρίστησε τους άντρες του για την «εξαιρετική δουλειά» και εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι, όπως είπε, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γίνεται «ολοένα μικρότερος».
Μάλιστα ο Oleshchuk ανέβασε και βίντεο, στο οποίο απαθανατίζεται η στιγμή που σημειώνεται ισχυρή έκρηξη και ξεσπά πυρκαγιά σε πλοίο στη ρωσική ναυτική βάση στη Feodosia.
Οι ρωσικές τοπικές αρχές αναφέρουν πως από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και ότι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, ενώ 6 κτήρια υπέστησαν υλικές ζημιές.



Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Στην επίθεση οι Ρώσοι, σπάνε τις ουκρανικές άμυνες

Ο ρωσικός στρατός έχει περάσει στην επίθεση με στόχο να σπάσει τις ουκρανικές άμυνες και να νικήσει τους Ουκρανούς, οι οποίοι πλέον δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν παρά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους λέει ο Πολωνός στρατηγός, Waldemar Skrzypczak.
Σε δηλώσεις του στην πολωνική εφημερίδα Wyborcza, ο Πολωνός στρατηγός αναφέρει πως τα εδάφη που περνούν στα χέρια των Ρώσων, δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ουκρανία.
«Από την αρχή της σύγκρουσης, οι Ρώσοι αύξησαν την παραγωγή πυρομαχικών, πυραύλων και αρμάτων μάχης τέσσερις έως πέντε φορές.
Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο ρωσικός στρατός λαμβάνει ποιοτικά νέο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ενεργά στο πεδίο της μάχης.
Αυτό είναι που τους επιτρέπει να αυξάνουν το πλεονέκτημά τους» λέει ο Skrzypczak, αναφέροντας μάλιστα πως το πλεονέκτημα αυτό είναι τόσο μεγάλο που οι Ουκρανοί δεν έχουν πλέον παρά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
«Δεν έχει πλέον να κάνει με τη διατήρηση των τακτικών στόχων με οποιοδήποτε κόστος.
Αλλά για τη διασφάλιση ότι η ουκρανική άμυνα δεν θα καταρρεύσει, ακόμη και στα βάθη της χώρας, έτσι ώστε οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να αποκρούσουν τη ρωσική επίθεση και να τους στερήσει το δυναμικό της επίθεσης του» επισημαίνει ο Πολωνός στρατηγός, τονίζοντας πως τα εδάφη που τώρα καταλαμβάνονται από τους Ρώσους δεν μπορούν να επιστραφούν στους Ουκρανούς.


Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Η Ρωσία δεν μπορεί να νικηθεί – Αναζητούν οι ΗΠΑ τρόπο διαφυγής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν τελικά οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά τα αμερικανικά χρήματα δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι GB News.
«Κάποια κεφάλαια πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να μεταφέρονται.
Η πρόβλεψή μου είναι η εξής: σε κάποιο στάδιο η αμερικανική κυβέρνηση θα καταλήξει σε κάποιο είδος συμφωνίας.
Αλλά δεν θα μετατραπεί σε νίκη επί της Ρωσίας, δεν θα λειτουργήσει», είπε ο αξιωματικός Daniel Davis.
Ο ειδικός πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να μείνουν κολλημένοι στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, η τελική συμφωνία μεταξύ του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου θα προβλέπει πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που επιδιώκει ο Biden…
Ο εμπειρογνώμονας πρότεινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αγνόησαν τα κακά αποτελέσματα που έφεραν προηγούμενα πακέτα αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Η Ουάσιγκτον συνειδητοποίησε ότι η νίκη για την Ουκρανία ήταν αδύνατη, σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης.
«Η ρωσική πλευρά, εν τω μεταξύ, συνεχίζει να ενισχύεται και να αναπτύσσεται, να γίνεται πιο ισχυρή και εξοικονομεί δυνάμεις.
Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ουκρανία δεν έχει δρόμο προς τη στρατιωτική νίκη αλλά την ήττα, κατέληξε ο Daniel Davis.
Πρόσφατα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι οι γερουσιαστές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς το θέμα αποδείχθηκε περίπλοκο και οι εργασίες για αυτό θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο.

Tabach (απόστρατος αρχηγός πολεμικού ναυτικού ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ ποτέ δεν είπαν ότι στόχος τους είναι η νίκη της Ουκρανίας

Στην παραδοχή ότι οι ΗΠΑ ποτέ δεν είπαν ότι στόχος τους ήταν η νίκη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας προχώρησε ο απόστρατος αρχηγός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, Gary Tabach, ο οποίος υπογράμμισε πως σύντομα οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να πάνε σε διαπραγματεύσεις.
«Η κυβέρνηση Biden δεν είπε ποτέ ότι στόχος της ήταν η νίκη της Ουκρανίας, ούτε μια φορά.
Είπαν ότι στόχος τους ήταν η Ουκρανία να είναι ανεξάρτητη.
Αλλά ποτέ δεν μίλησαν για «νίκη», ποτέ δεν είπαν ότι πρέπει να πάρουν πίσω όλα τα εδάφη τους» υπογράμμισε ο Tabach μιλώντας στο κανάλι Politeka στο Youtube.
Σύμφωνα με τον Αμερικάνο απόστρατο αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει πλήρως στο διπλωματικό μέτωπο.
Όπως είπε, οι ενέργειες και οι δηλώσεις εκπροσώπων του Κιέβου οδήγησαν σε δυσαρέσκεια κράτη, όπως το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Γερμανία.
«Έως τα τέλη του επόμενου έτους, η Ουάσιγκτον θα φέρει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Tabach, ο οποίος κάλεσε τους Ουκρανούς να προετοιμαστούν για την ήττα και να αναλογιστούν την εμπειρία κρατών, όπως το Αφγανιστάν και το Νότιο Βιετνάμ.
«Πιστέψτε με.
Κάποιες φορές δεν σε ρωτάνε.
Θα χάσετε, αυτό είναι όλο.
Κανείς δεν θέλει να τα παρατήσει.
Κανείς δεν θέλει να χάσει.
Αλλά έχει έρθει η στιγμή που δεν έχουν άλλη επιλογή» υποστήριξε ο απόστρατος αρχηγός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Advanced: Οι ΗΠΑ έχουν ένα σαφές σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευσή της

Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανική κυβέρνηση υποστηρίζει το Advanced.
«Η αλήθεια είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα πολύ σαφές σχέδιο για την Ουκρανία και συνεπάγεται την πλήρη κατάρρευσή της», αναφέρει το Advanced.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά των δυτικών συμμάχων πιθανώς αδειάζουν την Ουκρανία, σαν ένα είδος προδοσίας, αλλά ο πρόεδρος Zelensky δεν το καταλαβαίνει αυτό ή δεν είναι έτοιμος να παραδεχτεί αυτό το γεγονός.
To Advanced προειδοποιεί ότι η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να επιβιώσει χωρίς την υποστήριξη της Δύσης.
Ήδη, η απουσία νέων όπλων και πυρομαχικών έχει αντίκτυπο στην κατάσταση στην πρώτη γραμμή και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί σύντομα να αρχίσουν να χάνουν έδαφος.
Όπως είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin η Δύση έδωσε στην Ουκρανία όλα όσα υποσχέθηκε, και ακόμη περισσότερα - κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 2.300 τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων 747 τανκς, τόσο σοβιετικών όσο και δυτικά τανκς ( Leopard, AMX, Challenger 2).

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ετοιμάζουν το τέλος της Ουκρανίας οι δυνάμεις της Δύσης

Η Ουκρανία και η Δύση προετοιμάζουν σταδιακά την κοινή γνώμη για να τερματίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
«Πρώτα πρέπει να υπάρξει ρητορική προετοιμασία.
Πρέπει να καταλάβουμε πώς να τα εξηγήσουμε όλα αυτά - να σταματήσει δηλαδή ο πόλεμος και να είναι «νικηφόρος» για την Ουκρανία σημείωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Karasev, η Ουκρανία και η Δύση έχουν ήδη αποδεχτεί ψυχολογικά την ήττα τους.
Τώρα στο Κίεβο σκέφτονται ήδη πώς να βγουν από τη σύγκρουση με τη Ρωσία «πολιτικά, διπλωματικά και τεχνικά», τόνισε ο Vadim Karasev.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας λυπούνται που κάποτε κήρυξαν «πόλεμο με σκοπό την νίκη της Δύσης και την ήττα της Ρωσίας».
«Ποιο θα είναι αυτό το τέλος, κανείς δεν ξέρει ή ίσως θα είναι το τέλος της Ουκρανίας επισήμανε ο Vadim Karasev.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου τις έχουν απαγορεύσει σε νομοθετικό επίπεδο.

Alexei Gromyko (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βγουν από την σύγκρουση στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να κολλήσουν σε μια δυσμενή σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία, ειδικά στο πλαίσιο των επερχόμενων προεδρικών εκλογών το 2024, επομένως προσπαθούν να μεταφέρουν όλες τις υποχρεώσεις και το βάρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Alexei Gromyko, διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρώπης, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Αυτή η κατάσταση γίνεται όλο και λιγότερο επωφελής για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πάρτε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό, ο οποίος πρόκειται να εγκριθεί σύντομα, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο συστημικός εχθρός, που απαιτεί τους περισσότερους οικονομικούς, στρατιωτικούς και τεχνικούς πόρους, είναι η Κίνα.
Ο Alexei Gromyko πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον «δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ουκρανική κρίση ή να βαλτώσει σε προβλήματα στην Ευρώπη.
Οι ΗΠΑ θέλουν να μεταφέρουν αυτό το βάρος στους Ευρωπαίους και να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή τη σύγκρουση όπως έκαναν στο Αφγανιστάν.
Αλλά ούτε οι Ευρωπαίοι το θέλουν αυτό», τόνισε ο Alexei Gromyko.
Διευκρίνισε ότι η κατάσταση για την ΕΕ και τις ΗΠΑ γίνεται αδιέξοδη και δεν θα εξελιχθεί υπέρ της Ουκρανίας.
Ο Alexei Gromyko πιστεύει ότι ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται περισσότερο για τον εαυτό του και για τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
«Όσοι πολιτικοί θα πάνε στις κάλπες το 2024 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα καθοδηγούνται από το τι θέλει το εκλογικό τους σώμα.
Οι αντιρωσικές θέσεις είναι ένα πράγμα, αλλά κατά τη διάρκεια των εκλογών όλοι θα σκεφτούν τα πολιτικά τους συμφέροντα.
Η μουσική θα παίξει τελείως διαφορετικά», τόνισε ο Gromyko.

Maria Berlinskaya (Ουκρανικές αεροπληροφορίες): Ο Ουκρανικός στρατός θα υποχωρήσει εάν δεν αυξηθεί η παραγωγή drones, το ρωσικό Lancet είναι πολύ δυνατό 

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σε αντίθεση με τις αρχές του Κιέβου, παίρνει σοβαρά τον ρόλο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξή της στο κανάλι Ukrayinska Pravda η Maria Berlinskaya, διευθύντρια του Ουκρανικού Κέντρου Υποστήριξης Αεροπληροφοριών.
«Έχουμε επιβεβαίωση ότι ο Putin έχει αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο της τεχνολογικής παραγωγής στη χώρα, βλέπουμε ότι εντείνει την παραγωγή των Lancets, ενός από τους πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς κρούσης που λειτουργεί σαν περιπλανώμενο πυρομαχικό», παραδέχτηκε η Berlinskaya.
Σύμφωνα με την Maria Berlinskaya, η μερίδα του λέοντος του ουκρανικού εξοπλισμού καταστρέφεται από επιθετικά drones.
Επιπλέον, κατέληξε, εάν η Ουκρανία δεν αρχίσει να ανταγωνίζεται τη Ρωσία και δεν αναπτύξει νέα μη επανδρωμένα συστήματα, τότε οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να υποχωρήσουν.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin επισκέφτηκε την επιχείρηση Aeroscan στο Izhevsk, όπου παράγουν περιπλανώμενα πυρομαχικά και αναγνωριστικά drones Lancet.
Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Sergei Chemezov, η εταιρεία δημιουργεί drones ικανά να χτυπήσουν τον εχθρό ως μέρος ενός σμήνους drones.
Το όπλο αναπτύσσεται για τις ανάγκες του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Ο Chemezov υπενθύμισε επίσης ότι τα στρατεύματα χρησιμοποιούν ήδη drones Lancet που αναπτύχθηκαν από το Kalashnikov, τα οποία έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στη μάχη.

Sohu (Κινεζικό μέσο ενημέρωσης): Οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια εγκληματική συμμορία για να κλέψουν 300 δισ των ρώσων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν αποτυχημένα και χρονοβόρα μέτρα για να οικειοποιηθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, γράφει ο κινεζικός ιστότοπος Sohu.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν 300 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και στην πραγματικότητα αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια πραγματική εγκληματική συμμορία για να τα κλέψουν.
Αυτή η μέθοδος κλοπής χρημάτων, θα έλεγε κανείς, είναι πρακτικά η πιο ακριβή και αποτυχημένη τόνισε το Sohu.
Το Sohu επισήμανε ότι ο Biden, υποκινώντας τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, βασίστηκε στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Αλλά τώρα, υπάρχουν φόβοι ότι αυτά τα κεφάλαια θα φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό ήταν ένα από τα πιο μοιραία στρατηγικά λάθη της Ουάσιγκτον.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Konstantin Kosachev, δήλωσε ότι η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσικές επιδρομές βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Starokonstantinov.
Ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν κοντά στο Pavlograd.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν κοντά στο Kropivnitsky
Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν τις λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού.
Ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Chernobaevka στην περιοχή Kherson.
Τουλάχιστον μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του ουκρανικού βομβαρδισμού στον αστικό οικισμό του Donetsk
Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο της Marinka.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις επιθέσεις της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των Ουκρανών κοντά στο Sinkovka και στο Novoselovskoye.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις της Ουκρανικής 21ης ​​Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και του 23ου Τάγματος Τυφεκιοφόρων κοντά στο Yampolovka και το Torskoye.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ενός αεροδρομίου στα νότια προάστια του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν 30 Ουκρανούς στρατιωτικούς και δύο μηχανοκίνητα οχήματα στην περιοχή Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν 180 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο μηχανοκίνητα οχήματα, ένα πυροβολικό σύστημα Akatsiya και ένα Gvozdika, δύο οβίδες D-30 στην περιοχή Krasny Liman.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν 200 στρατιώτες, δύο οχήματα πεζικού, έξι μηχανοκίνητα οχήματα, ένα οβιδοβόλο Msta-B και ένα D-20, δύο οβίδες D-30, ένα σύστημα πυροβολικού Gvozdika στην περιοχή του Ντόνετσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν 55 στρατιώτες, τρία φορτηγά και ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό Akatsiya στην περιοχή του Νότιου Ντόνετσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν 90 στρατιωτικούς, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-20 και δύο οβίδες D-30 στην περιοχή Zaporozhye.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξάλειψαν 60 Ουκρανούς στρατιωτικούς, τρία μηχανοκίνητα οχήματα και ένα οβιδοβόλο Msta-B στην περιοχή Χερσώνα.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 40 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 24 Δεκεμβρίου 2023.

25december2023_Ukraine_map-768x543.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης