Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Putin: «Αναμένω την άμεση ένταξη του Ιράν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση»

Παρέμβαση Putin: «Αναμένω την άμεση ένταξη του Ιράν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση»
«Προσβλέπουμε στην άμεση εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου
Η Ρωσία αναμένει ότι οι χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) θα ολοκληρώσουν άμεσα τις διαδικασίες επικύρωσης για την ένταξη του Ιράν στη δομή, δήλωσε τη Δευτέρα 25/12 ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Προσβλέπουμε στην άμεση εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου.
Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΚ), ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο Ιρανός υπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου. Η συμφωνία υπεγράφη επίσης από εκπροσώπους της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, του Καζακστάν και του Κιργιστάν.
Εκτός από το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στη γόνιμη εταιρική σχέση της ΕΑΕΕ, οι ηγέτες των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) συμφώνησαν επίσης να διοργανώσουν τη σύνοδο κορυφής για την επέτειο του 2024 στη Μόσχα, δήλωσε ο Putin.
«Όπως έχουμε σημειώσει, το επόμενο έτος συμπληρώνεται η 10η επέτειος από τη σύναψη της θεμελιώδους συνθήκης της ΕΑΕΕ. Συμφωνήσαμε τώρα ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για μια επετειακή εκδήλωση. Όλοι συμφώνησαν με την πρότασή μου να διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής αφιερωμένη στην επέτειο αυτή στη Μόσχα τον Μάιο του 2024», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η σύνοδος κορυφής «θα ανοίξει μια νέα δεκαετία στενών κοινών εργασιών για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης, τη βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών όλων των χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης