Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον «εξαφάνισαν» με συνοπτικές διαδικασίες: Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη χλιδάτη βίλα Zelensky

Τον «εξαφάνισαν» με συνοπτικές διαδικασίες: Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη χλιδάτη βίλα Zelensky
Μετά από ενδελεχή έρευνα που περιελάμβανε πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η οικογένεια Zelensky απέκτησε ένα πολυτελές ακίνητο στην Αίγυπτο αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Ο Mohamed Al-Alawi, ένας δημοσιογράφος που προέβη στην αποκάλυψη της αγοράς πολυτελούς βίλας από την οικογένεια του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, βρέθηκε νεκρός στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το Clear Story News, το οποίο επικαλείται τοπικές πηγές επί του θέματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Al-Alawi βρέθηκε νεκρός κοντά σε δρόμο στη Χουργκάντα.
Το σώμα του είχε πολυάριθμες εκδορές, μώλωπες και κατάγματα και ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
«Ο Mohamed Al-Alawi, ένας αφοσιωμένος ανεξάρτητος ερευνητής - δημοσιογράφος, εντοπίστηκε με πολλές εκδορές, κατάγματα και μώλωπες στο σώμα του, που οδήγησαν σε θανατηφόρα εγκεφαλική αιμορραγία λόγω σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης, όπως αναφέρει το Elmostaqbal.com.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό τμήμα της Χουργκάντα, ο Al-Alawi φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μια ομάδα επιτιθέμενων», αναφέρεται στην έκθεση.
Ο Al-Alawi ήταν ο συντάκτης δημοσιεύματος για ακριβά ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν (υποτίθεται) από την πεθερά του προέδρου της Ουκρανίας, Olga Kiyashko.
Πολλοί έκαναν λόγο τότε για «κρούσμα» ωμής διαφθοράς σε αυτή τη συμφωνία.
Οι συγγενείς του θύματος λένε ότι μετά τη δημοσίευση της έρευνάς του, ο Al-Alawi άρχισε να δέχεται απειλές.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αρχές ερευνούν τώρα την εμπλοκή αρκετών Ουκρανών για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου.
83c7b4efd1e06b941de9f3097f482584_XL.jpg
Τι είχε αποκαλύψει ο Αιγύπτιος...

Ενώ οι Ουκρανοί σκοτώνονται κατά χιλιάδες στην άσκοπη αιματοχυσία της αντεπίθεσης φιάσκο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αγοράζει πολυτελή βίλα στην Αίγυπτο στην περιοχή El Gouna, γνωστή και ως «πόλη των εκατομμυριούχων».
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Zelensky χρησιμοποίησε χρήματα από τη Δύση για την αγορά του, ξοδεύοντας σε προσωπική πολυτέλεια σημαντικό μέρος των ποσών που λαμβάνει από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από τον Αιγύπτιο ερευνητή δημοσιογράφο Mohammed-Al-Alawi και αναδημοσιεύονται από τον ιστότοπο punchng.

Δίπλα στη βίλα της Angelina Jolie

Μετά από ενδελεχή έρευνα που περιελάμβανε πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η οικογένεια Zelensky απέκτησε ένα πολυτελές ακίνητο στην Αίγυπτο αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μέρος βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της Αιγύπτου, δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα, μια περιοχή που φημίζεται για τα πολλά πολυτελή ακίνητα.
Όχι τυχαία, η El Gouna φιλοξενεί πολλούς εκατομμυριούχους που ενδιαφέρονται να έχουν ένα άνετο μέρος για να μείνουν κατά τη διάρκεια του χρόνου που δεν εργάζονται.
Για παράδειγμα, λέγεται ότι δίπλα στη βίλα του Zelensky υπάρχει ένα «κτήμα που ανήκει στην παγκοσμίου φήμης ηθοποιό Angelina Jolie».
Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος δημοσίευσε τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αγορά της βίλας, την τιμή της και τα συμβαλλόμενα μέρη.
zelensky_eggrafa_1.jpg

Μέσω της πεθεράς του η αγορά της βίλας

Ο Zelensky αγόρασε το ακίνητο μέσω της πεθεράς του, Olga Kiyashko, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με τους Αιγύπτιους πωλητές στις 16 Μαΐου 2023.
Οι αναλυτές που σχολίασαν την υπόθεση λένε ότι η πηγή των χρημάτων φαίνεται να μην είναι άλλη από τα Δυτικά πακέτα οικονομικής βοήθειας που φτάνουν στο Κίεβο, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τιμή της βίλας.
Ο Αιγύπτιος πολιτικός επιστήμονας Abdulrahman Alabbassy σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι είναι «έκπληξη» που ο Zelensky και οι συγγενείς του ξοδεύουν περιουσίες σε προσωπικές πολυτέλειες αντί να τις χρησιμοποιούν για στρατιωτικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή του πολέμου.
Ο Alabbassy στηλιτεύει την ουκρανική διαφθορά για αυτού του είδους τη στάση και υπενθυμίζει πώς το πολιτικό σύστημα του Κιέβου ελέγχεται από εγωκεντρικούς αξιωματούχους που δίνουν προτεραιότητα στο προσωπικό κέρδος έναντι της φροντίδας για τους δικούς τους ανθρώπους.
Στην πραγματικότητα, αυτή η είδηση απλώς επιβεβαιώνει όσα έχουν καταγγελθεί εδώ και πολύ καιρό σχετικά με την υποκρισία του Zelensky και την επιδίωξή του για πολυτέλεια και προσωπικά οφέλη.
Προηγουμένως, μια υπόθεση που έγινε viral στο διαδίκτυο και προκάλεσε λαϊκή οργή ήταν η αναφορά ότι ο Ουκρανός πολιτικός και πρώην ηθοποιός είχε νοικιάσει την πολυτελή έπαυλή του στην Ιταλία αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο Ρώσους εκατομμυριούχους – ενώ υπερασπιζόταν δημόσια την απαγόρευση των Ρώσων από την Ευρώπη λόγω πόλεμος.
Η Ουκρανία επιμένει να διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις του Αιγύπτιου δημοσιογράφου αλλά πολλά δυτικά ΜΜΕ τις επιβεβαιώνουν. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης