Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη ηγέτιδα και στον αέρα: Η Ρωσία επιβάλλεται και αναπτύσσει μαχητικά Su-33 Flanker-D, MiG-29KR στη Βόρεια Θάλασσα

Απόλυτη ηγέτιδα και στον αέρα: Η Ρωσία επιβάλλεται και αναπτύσσει μαχητικά Su-33 Flanker-D, MiG-29KR στη Βόρεια Θάλασσα
Ο νέος σχηματισμός έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον κρίσιμο διάδρομο μεταφορών της Αρκτικής και τα βόρεια νησιά από τις όποιες απειλές
Σμήνος ρωσικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Su-33 και MiG-29, έχει ξεκινήσει περιπολίες κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου μεταφορών στη Βόρεια Θάλασσα.
O λόγος για το νεοσύστατο Μικτό Αεροπορικό Σώμα της Αρκτικής (SAC), που λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία του Βόρειου Στόλου του Ρωσικού Ναυτικού.

Ένωση δυνάμεων...

Η νέα ομάδα έχει αποστολή να προστατεύει τον κρίσιμο διάδρομο που περιβάλλεται από την Αρκτική και τα βόρεια νησιά από εχθρικές δυνάμεις που εντοπίζονται διά αέρος, ξηράς και θαλάσσης, αναφέρει η Izvestia.
Το σώμα αποτελείται από δύο μαχητικά, αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Επιπλέον, το SAC διαθέτει ένα σύνολο ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης τύπου Ka-27 και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα Ka-29 και Mi-8AMTSh/MTV-5.
Πέρα από τα αεροπορικά μέσα, το σώμα διαθέτει συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων, γεγονός που ενισχύει τις αμυντικές του ικανότητες.
Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη, τα μαχητικά Su-33 και MiG-29KR συμμετέχουν ήδη ενεργά στην ασφάλεια της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και άλλων αρκτικών περιοχών, σταθμεύοντας στο αεροδρόμιο Rogachevo στη Novaya Zemlya, πρόσθεσε η δημοσίευση που αναμεταδίδουν οι Eurasian Times.

5464356.jpg

Ξεκίνησαν οι εκπαιδεύσεις

Εν τω μεταξύ, οι πιλότοι του Μικτού Αεροπορικού Σώματος του Βόρειου Στόλου έχουν ήδη ξεκινήσει ασκήσεις εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου, αεροσκάφη Il-38 πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, εστιάζοντας στην αναζήτηση και παρακολούθηση εχθρικών υποβρυχίων.
Οι ασκήσεις ενσωμάτωσαν ολοκληρωμένη χρήση ραντάρ και υδροακουστικού εξοπλισμού και πραγματοποιήθηκαν υπό δύσκολες συνθήκες πολικής νύχτας.
Πρωταρχικός στόχος αυτών των πτήσεων ήταν να ενισχυθεί ο συντονισμός των πιλότων που λειτουργούσαν σε ομάδες, διασφαλίζοντας την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Στη συνέχεια, στις 24 Δεκεμβρίου, ο Βόρειος Στόλος πραγματοποίησε ασκήσεις για την προστασία του αεροδρομίου.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το στρατιωτικό προσωπικό ενημερώθηκε για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου τετρακόπτερου και τις τακτικές αντιμετώπισής τους.

Η σημασία του εμπορικού διαδρόμου της Βόρειας Θάλασσας

Η σημασία της ίδρυσης και των δραστηριοτήτων του Μικτού Αεροπορικού Σώματος του Βόρειου Στόλου είναι προφανής, αν σκεφτεί κανείς ότι η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή διασχίζει μερικές από τις πιο στρατηγικά ζωτικής σημασίας περιοχές της Ρωσίας.
Η περιοχή της Αρκτικής, από την οποία διέρχεται αυτή η διαδρομή, χρησιμεύει ως κρίσιμος χώρος για διάφορες ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Είναι ο πυλώνας της υψηλότερης συγκέντρωσης ρωσικών υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων και αποτελεί μια κρίσιμη περιοχή ανάπτυξης για αυτά τα ισχυρά ναυτικά πλεονεκτήματα.

Ένας ακήρυχτος πόλεμος

Η Αρκτική λειτουργεί ως πεδίο δοκιμών για νέα όπλα και τεχνολογίες επιτρέπoντας στη Ρωσία να αξιολογήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες σε ακραίες συνθήκες.
Η παρουσία αεροπορικών βάσεων για στρατηγικά βομβαρδιστικά υπογραμμίζει τη σημασία της περιοχής.
Επιπλέον, φιλοξενεί άλλες κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές και υποδομές πληροφοριών.
Ως εκ τούτου, οι δραστηριότητες του Μικτού Αεροπορικού Σώματος του Βόρειου Στόλου διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαφύλαξη αυτών των στρατηγικών πόρων και στη διασφάλιση της άμυνας και ασφάλειας των συμφερόντων της Ρωσίας.
Επιπλέον, η Ρωσία κατηγοριοποιεί τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή ως μια εσωτερικά ενοποιημένη οδό μεταφοράς που εκτείνεται από τις πύλες Kara στη δυτική Αρκτική έως το ακρωτήριο Deznev στα ανατολικά.
Η συγκεκριμένη διαδρομή περιλαμβάνει πολλές λωρίδες, με την κυρίαρχη να διασχίζει τέσσερα στενά: Vilkitskii, Shokalskii, Dmitri Laptev και Sannikov.
Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, τα στενά αυτά θεωρούνται εσωτερικά ύδατα.
Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμαχικές τους χώρες υποστηρίζουν ότι αυτά τα στενά πρέπει να αναγνωριστούν ως διεθνή, με αποτέλεσμα να εμπίπτουν στο δικαίωμα διέλευσης.
Μιλώντας στην Izvestia, ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boltenkov παρέχει μια εικόνα για τη στρατηγική σημασία του Μικτού Αεροπορικού Σώματος του Βόρειου Στόλου, τονίζοντας τον αμυντικό του ρόλο στην προστασία κρίσιμων ναυτικών βάσεων, διάφορων νησιών και της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.
Ο Boltenkov ισχυρίζεται ότι τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στο νέο εναέριο σώμα είναι αμυντικού χαρακτήρα, δεδομένης της αυξημένης δραστηριότητας πλοίων και κατασκοπευτικών αεροπλάνων κοντά στα βόρεια σύνορα της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.
Ο στρατιωτικός χαρακτηρίζει τις ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ και άλλων ως ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Ο Boltenkov σημειώνει ότι ο Βόρειος Στόλος, μέσω των δυνατοτήτων του Μικτού Αεροπορικού Σώματος, μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση εχθρικών στόλων στα ύδατα της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.
Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη αεροπορικών μέσων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση απειλών στην περιοχή της Αρκτικής, ευθυγραμμιζόμενη με τη στάση προστασίας των συμφερόντων της Ρωσίας στον Βορρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης