Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος πονοκέφαλος για Biden: Καραβάνι 7.000 μεταναστών από τη Νότια Αμερική καταφθάνει στις ΗΠΑ

Νέος πονοκέφαλος για Biden: Καραβάνι 7.000 μεταναστών από τη Νότια Αμερική καταφθάνει στις ΗΠΑ
Ξεκίνησαν τη διαδρομή λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken συζητήσει με τον Μεξικανό πρόεδρο για τον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης
Περίπου 7.000 μετανάστες από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική ξεκίνησαν με τα πόδια από το νότιο Μεξικό σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ξεκίνησαν τη διαδρομή λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken συζητήσει με τον Μεξικανό πρόεδρο για τον περιορισμό της μαζικής μετανάστευσης.
Το τελευταίο καραβάνι μεταναστών ξεκίνησε από την πόλη Ταπατσούλα στο νότιο Μεξικό, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Γουατεμάλα, την παραμονή των Χριστουγέννων. «Έξοδος από τη φτώχεια», έγραφε το πανό που είχαν οι μετανάστες, αναφέρει το BBC.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν από την Κούβα, την Αϊτή και την Ονδούρα, αλλά ορισμένοι προέρχονταν από το Μπαγκλαντές και την Ινδία.
Πολλοί δήλωσαν ότι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο καραβάνι αφού περίμεναν επί μήνες για άδειες διέλευσης.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Kirby δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Μεξικανός ομόλογός του μοιράζονται την ανησυχία τους για τη «δραματική αύξηση» των μεταναστών που διασχίζουν τα κοινά τους σύνορα.
Ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια τα δύο τελευταία χρόνια. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023, η αμερικανική συνοριοφυλακή συνέλαβε περισσότερους από 200.000 μετανάστες που διέσχιζαν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό.

www.bankingnews.r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης