Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη Maryinka, ένα ισχυρό οχυρό των Ουκρανών

Σημαντική εξέλιξη: Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη Maryinka, ένα ισχυρό οχυρό των Ουκρανών
Για εννέα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχτιζαν εκεί μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή
Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε πλήρως το χωριό Maryinka, που βρίσκεται κοντά στο Ντόνετσκ όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
"Κατά τη διάρκεια ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων, τα αποσπάσματα επίθεσης της ομάδας Yuzhnaya απελευθέρωσαν σήμερα πλήρως το χωριό Maryinka, 5 χλμ νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ. Για εννέα χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχτιζαν εκεί μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σημείωσε ότι το οχυρό περιελάμβανε υπόγειες διαβάσεις.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε δρόμος είχε τις δικές του οχυρωμένες δομές που ήταν καλά προστατευμένες από επιθέσεις πυροβολικού και αεροπορίας, σημεία μακροχρόνιας βολής και πολύπλοκα υπόγεια συστήματα επικοινωνιών.
«Χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες του στρατιωτικού μας προσωπικού, αυτή η οχυρή περιοχή απελευθερώθηκε», τόνισε ο Shoigu. Τόνισε ότι στη Maryinka υπάρχουν πάνω από 3 χιλιάδες σπίτια, καθένα από τα οποία ήταν ένα καλά οχυρωμένο σημείο.
Ο ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι η απελευθέρωση της Maryinka ωθεί τον εχθρό μακριά από το Ντόνετσκ και επιτρέπει στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν επιχειρησιακό χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης